Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62945/pernai-gtc-technika-isbande-estija-siemet-nori-ir-suomija/spausdinti/

Pernai GTC techniką išbandė Estija – šiemet nori ir Suomija

Publikuota: 2018-03-16 18:18
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tarptautinėje konkurencinėje rinkoje ambicijų neslepianti „Lietuvos geležinkelių“ grupės įmonė „Geležinkelio tiesimo centras“ mezga kontaktus Šiaurės šalyse.

Geležinkelio sektoriuje dirbančios Suomijos kompanijos dėmesį į GTC techniką ir darbuotojus atkreipė po praėjusių metų antrojoje pusėje sėkmingai įgyvendintų remonto darbų Estijoje. Gruodžio mėnesį prasidėjusios derybos artėja prie pabaigos.

„Pirmiausia iš Suomijos kompanijos sulaukėme prašymo tartis dėl šios technikos įsigijimo, tačiau tai būtų suteikę tik trumpalaikės naudos. Į Skandinavijos rinką žvelgiame strategiškai, nes ji mums itin svarbi dėl didžiulio ten glūdinčio potencialo. Todėl intensyviai dirbame megzdami naujus kontaktus. Visgi mūsų kompetencija, turima technika ir patirtis analogų regione neturi, tad turime išnaudoti šį pranašumą“, – pažymi GTC generalinis direktorius Martynas Pargaliauskas.

Pernai GTC techniką išbandė Estija – šiemet nori ir Suomija

Deramasi, kad GTC technika 2018 metais galėtų dalyvauti ne viename projekte, plečiant geležinkelių tinklą Skandinavijoje.

Praėjusių metų antrojoje pusėje, GTC darbuotojų brigada su specialia geležinkelio tiesimo technika dirbo Estijos geležinkelių kompanijos rangovui – „Go Track“. Sutartis, kurios suma dėl komercinių aplinkybių neskelbiama, sėkmingai įgyvendinta liepos–rugsėjo mėnesiais.

„Mūsų sprendimas aktyviai veikti užsienio šalių rinkose duoda pirmuosius rezultatus. Nors iki pokyčių „Lietuvos geležinkelių“ grupėje įmonės konkurencinės ambicijos buvo užtemdytos vidaus sandorių, matome, kad mūsų potencialas domina ne tik vidaus rinką. Šiuo metu sėkmingai kontaktuojame ne tik su kaimyninėmis šalimis, bet ir didžiaisiais regiono žaidėjais, todėl turime pagrindo kelti regiono lyderystės tikslus“, – sako M. Pargaliauskas.

GTC – „Lietuvos geležinkelių“ grupės įmonė, kurios gamybinės bazės veikia Lentvaryje, Šilėnuose, Jonavoje, projektavimo skyrius – Vilniuje. Nuo 2017 m. iš esmės pertvarkytai kompanijai keliamas tikslas tapti transporto infrastruktūros sprendimų lydere. Stiprinant jos konkurencingumą pernai rugsėjį prie įmonės prijungta UAB „Geležinkelių projektavimas“, nuo gruodžio GTC sukoncentruotos infrastruktūros priežiūros ir remonto paslaugos.

Praėjusiais metais įmonė rinkai pasiūlė daugiau paslaugų: signalizacijos, ryšių, elektrifikacijos, kontaktinio tinklo, projektavimo, žemės darbų, infrastruktūros statinių renovacijos, remonto ir statybos sprendimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!