Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62851/tableau-tarp-lyderiu-sestus-metus-is-eiles/spausdinti/

„Tableau“ – tarp lyderių šeštus metus iš eilės

Publikuota: 2018-03-08 10:05
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Verslo analitikos ir duomenų vizualizacijos sprendimų kūrėja „Tableau“ buvo pripažinta lydere „Gartner“ sudarytame kvadrante „2018 Magic Quadrant for Analytics & BI Platforms“. Puikų įvertinimą šeštus metus iš eilės lėmė vartotojų pasitenkinimas ir vertę kurianti platforma.

Pasak „Gartner“, pagrindiniai „Tableau“ sprendimų privalumai yra standartą diktuojanti interaktyvi duomenų vizualizacija ir analitikos valdymo skydelio galimybės. „Klientai renkasi „Tableau“ dėl jiems suteikiamos vartotojo patirties, lengvo naudojimo ir funkcionalumo“, rašoma „Gartner“ kvadranto ataskaitoje.

Palankiai vertinama ir tai, kad poreikis įgūdžiams dirbti su „Tableau“ nuolat auga: sprendimų kūrėja suteikia mokymosi galimybes su nemokama analitikos platforma „Tableau Public“, vienijančia analitikos entuziastus visame pasaulyje. Skaičiuojama, kad kas savaitę nemokamu įrankiu pasinaudoja daugiau nei 300 000 analitikų, o pernai vykusioje analitikos vartotojų konferencijoje dalyvavo per 14 000 dalyvių.

Tarp kitų stiprybių – galimybė „Tableau“ naudoti tiek įrenginiuose, tiek debesijoje. Analitikos sprendimų kūrėja buvo viena pirmųjų, pasiūliusi paslaugas debesijoje. Šiuo metu „Tableau“ palaiko „Google Cloud“ platformą ir hibridinius duomenis, „Tableau Server“ yra prieinamas „Microsoft Azure“ ir „AWS Marketplace“.

Pati „Tableau“ nurodo, kad vartotojai renkasi jos sprendimus dėl šių priežasčių: intuityvios duomenų vizualizacijos ir analitikos, lanksčios platformos, kuri yra tinkama bet kuriai duomenų strategijai, pagal vartotojų poreikius kuriamų ir nuolat tobulinamų inovacijų. Taip pat dėl taikomo verslo standarto, kad vartotojai gali savarankiškai analizuoti duomenis, ir atvirumo analitikų bendruomenei.

„Gartner“ skaičiavimu, visa verslo analitikos rinka praėjusiais metais augo 10 proc., modernių verslo analitikos įrankių augimas buvo kur kas spartesnis – 28 proc. Prognozuojama, kad iki 2021 m. modernių verslo analitikos sprendimų vartotojų išaugs du kartus, lyginant su tais, kurie naudoja paprastus sprendimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!