Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62807/nauji-duomenu-centrai-stiprina-virtualius-baltijos-saliu-rysius-su-strategiskai-svarbiais-europos-miestais/spausdinti/

Nauji duomenų centrai stiprina virtualius Baltijos šalių ryšius su strategiškai svarbiais Europos miestais

Publikuota: 2018-03-05 14:10
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Didžiausias Latvijos duomenų centrų operatorius „DEAC“ šiuos metus pradėjo sparčiai plėsdamasis savo eksporto rinkose Vokietijoje ir Rusijoje. Augant virtualiems pajėgumams, nauji virtualūs duomenų centrai buvo atidaryti Frankfurte ir Maskvoje bei prijungti prie bendro virtualaus tinklo, taip užtikrinsiantys greitą keitimąsi duomenimis su minimaliu galimu vėlavimu. Dabar bendrovės klientai bus aprūpinti didesniu geografiniu padengimu, plačiu duomenų perdavimo kanalų pasirinkimu ir duomenų šifravimo galimybe, o Latvija taps susieta su strategiškai svarbiais miestais Europoje.

„DEAC“ duomenų centrai debesies platformoje yra sujungti į vieną, nuo operatoriaus nepriklausantį komunikacijos tinklą, kurio duomenų apsikeitimo kanalas tarp Rygos ir Maskvos dabar yra greičiausias tarp Rusijos ir Europos. Taigi naujoji debesies platforma veikia kaip saugus ir patikimas skaitmeninis tiltas tarp Europos, Rusijos ir Azijos regionų. Išsiplėtęs virtualių duomenų centrų tinklas leidžia informacijai ir aplikacijoms atsidurti arčiau galutinių vartotojų Rusijoje ir Europoje, pašalinant duomenų siuntimosi laiką ir būtinybę siųsti duomenis tūkstančius kilometrų apdorojimui.

„Didelio našumo duomenų saugyklos ir virtualizacijos sprendimas, paremtas „VMware vCloud Suite“ struktūra, leidžia greitai ir lengvai pritaikyti reikalingus pajėgumus, pasiekti verslo tęstinumą ir užtikrinti duomenų saugumą. Taip pat bus galima laikyti atsargines kopijas keliose geografiškai nepriklausomose vietose bei įdiegti ir prireikus įgyvendinti duomenų atkūrimo planus. Tuo tarpu „vCloud“ sprendimo privalumai yra ne tik didelis greitis ir aukštos kokybės apsauga, bet ir pastebimai mažesnės veiklos sąnaudos“, – sako „DEAC“ direktorius Andris Gailitis.

Virtualūs duomenų centrai atitinka „Tier III“ kategorijos patikimumo standartą, taigi „DEAC“ klientai gali vystyti verslą Rusijoje ir atitikti vietinės valdžios reikalavimus, tuo pat metu atitikdami Europos duomenų apsaugos įstatymus, keliamus laikant ir apdorojant duomenis Europos Sąjungos šalyse. Galimybė rinktis iš Rusijos ir Europos interneto ryšių, taip pat vietinių ir regioninių IP adresų, suteikia įmonėms lankstumo, reikalingo esant dideliems sudėtingo darbo krūviams.

„Šiandien pagrindiniai klausimai debesies rinkoje pasistūmė link tam tikrų techninių verslo užduočių. IT sprendimai verslui būtini čia ir dabar, o ne po mėnesio. Privati debesies platforma, atitinkanti ir verslo poreikius, ir valdžios reikalavimus asmeniniam duomenų laikymui, taip pat efektyviai veikianti Europoje, yra viena populiariausių „DEAC“ paslaugų tarp Rusijos klientų. Kasdienis darbas iš bet kurios vietos pasaulyje ir efektyvios duomenų centrų paslaugos užtikrina verslo tęstinumą kertant sienas“, – teigia A. Gailitis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!