Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62780/visas-siauliu-banko-darbo-vietas-priziures-telia/spausdinti/

Visas Šiaulių banko darbo vietas prižiūrės „Telia“

Publikuota: 2018-03-01 11:05
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiaulių bankas ir „Telia“ pasirašė kompiuterinių darbo vietų nuomos ir priežiūros sutartį. Pagal šį elektroniniu parašu patvirtintą susitarimą, „Telia“ nuomos Šiaulių bankui visą reikalingą kompiuterinę įrangą ir perims jos priežiūrą. Iki šiol tiek įrangos pirkimu, tiek priežiūra bankas rūpinosi savarankiškai.

„Techninė pažanga sparčiai žengia į priekį, banko paslaugų skaitmenizavimas, finansinės technologijos bei su jomis susijusios novatoriškos transformacijos vis plačiau skverbiasi ir į finansų sektorių, kuria naujų galimybių. Bankas prioritetą teikia bankinei veiklai, o kompiuterizuotų darbo vietų priežiūra geriau gali atlikti IT priemonių profesionalai – šiuo atveju pasirinkome „Telia“. Šiaulių bankas veikia net 37 Lietuvos miestuose, todėl mums ypač svarbu, kad bet kurioje vietoje esanti kompiuterinė įranga veiktų sklandžiai ir visi kilę klausimai būtų sprendžiami operatyviai. Visa kompiuterinė įranga bus prižiūrima ir atnaujinama centralizuotai, o tai ypač svarbu kibernetinės ir informacinės saugos kontekste“, – sako Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Jo teigimu, iki šiol kompiuterine įranga savarankiškai rūpinosi pats bankas, o šis sprendimas leis banko informacinių technologijų tarnybos funkcijas išnaudoti kitiems tikslams.

„Specialiai pagal Šiaulių banko poreikius sukurta darbo vietų nuoma ir priežiūra yra visiškai nauja „Telia“ paslauga. Ji leis sumažinti IT skiriamas išlaidas ir tuo pačiu metu turėti aukščiausios kompetencijos IT priežiūrą. Dar vienas didelis šios integruotos paslaugos privalumas – bankui įdiegėme naujausias rinkoje saugumo sistemas ir technologijas, kurios atitinka itin griežtus Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) reikalavimus. Tai yra ne tik didesnis asmens duomenų, bet ir banko sistemų kibernetinės saugos garantas“, – sakė „Telia Lietuva“ vadovas Kęstutis Šliužas.

Pasak jo, pasaulinė praktika rodo, kad tinkamai administruojamos IT procedūros ir procesai organizacijai leidžia sutaupyti iki 30 proc. IT dalies sąnaudų ir laiko.

Visa „Telia“ nuomojama kompiuterinė įranga bus standartizuota, kompiuterinės įrangos priežiūra bus teikiama vieno langelio principu. Centralizuotai bus diegiami ir visi programinės įrangos atnaujinimai, užtikrinama informacinė ir duomenų sauga.

Sutartis įsigalios Šiaulių bankui gavus priežiūros institucijos – Lietuvos banko – pritarimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!