Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62778/auga-vartotoju-atsiskaitanciu-pagal-vidutini-elektros-suvartojima-skaicius/spausdinti/

Auga vartotojų, atsiskaitančių pagal vidutinį elektros suvartojimą, skaičius

Publikuota: 2018-03-01 09:09
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Elektros vartotojų atsiskaitymo įpročiai sparčiai kinta. Atsiskaitymo knygelių pildymą ir kasmėnesinį skaitiklių rodmenų nurašinėjimą ir deklaravimą klientai vis dažniau keičia patogesniu mokėjimu pagal vidutinį suvartotos energijos kiekį. Šitaip mokančiųjų elektros vartotojų skaičius nuosekliai auga. Šiuo metu daugiau nei 250 tūkst. privačių klientų visoje Lietuvoje moka pagal elektros energijos vartojimo vidurkį.

„Kartu su tobulėjančiais procesais ir skaitmenizuojamomis paslaugomis, auga ir klientų poreikis taupyti laiką bei planuoti išlaidas. Mokėdamas pagal vidurkį savitarnos sistemoje manogile.lt klientas gali sutaupyti daugiau nei 8 valandas per metus, kurias gali skirti kiek kūrybiškesniems ir įdomesniems užsiėmimams nei mokesčių mokėjimas, – sako „Gilės“ Klientų aptarnavimo paslaugų departamento direktorė Vaida Ruzgaitė-Siautilienė. – Žmonės nebenori laukti eilėse, kiekvieną mėnesį nusirašinėti skaitiklių rodmenų, skirti laiko mokėtinos sumos skaičiavimui ar fiziniam ėjimui atsiskaityti už paslaugas. Mokant pagal vidurkį, pasirūpinti skaitiklio rodmenų nurašymu klientui reikia tik kartą per metus, nes mokėtiną sumą kiekvieną mėnesį už klientą suskaičiuojame mes.“

Pasirinkę mokėjimo pagal elektros energijos suvartojimo vidurkį paslaugą, klientai kiekvieną mėnesį gauna sąskaitą už elektros energiją, paskaičiuotą pagal vidutinį 12 mėnesių jo individualų elektros vartojimą. Užsisakyti tokią paslaugą galima savitarnos svetainėje – jei tik yra sukaupę ne mažiau nei vienų metų elektros vartojimo istoriją.

Kad apskaičiuotas vidurkis būtų tikslus, klientai turi bent kartą per metus savitarnos svetainėje deklaruoti skaitiklio rodmenis. Jei kliento vartojimo įpročiai pasikeitė, deklaravus rodmenis jam perskaičiuojamas vartojimo vidurkis, o atsiradus permokai ar nepriemokai, koreguojama mokėtina suma.

„Kai žiemos laikotarpiu už daugelį mokesčių sumokame daugiau, o vasarą mažiau, tampa sunkiau planuoti išlaidas ir numatyti, ką galime sau leisti, o ko ne. Mokant pagal vidurkį, jei vartojimo įpročiai nekinta, visada mokama ta pati suma, pinigų srautai mokesčiams už elektrą išsilygina, o elektros vartotojai gali paprasčiau planuoti išlaidas“, – sako V. Ruzgaitė-Siautilienė.

Klientai, kurie nenori rūpintis net atsiųstos sąskaitos apmokėjimu, savo elektroninėje bankininkystėje visuomet gali pasirinkti e. sąskaitos paslaugą ir nustatyti automatinį apmokėjimą, kad pinigai nuo sąskaitos būtų nuskaičiuojami automatiškai.

Prognozuojama, kad kartu su klientų, mokančių pagal vidutiniškai suvartojamą energijos kiekį, skaičiaus didėjimu, atsiskaitymo knygelės taps nebeaktualios.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!