Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62685/salies-draudimo-bendrove-idarbino-dronus-jie-vertina-rizika-ir-zalas/spausdinti/

Šalies draudimo bendrovė įdarbino dronus – jie vertina riziką ir žalas

Publikuota: 2018-02-22 08:04
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Didžiausia šalies ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ įdarbino dronus. Bendrovė įsigijo 5 modernias bepilotes skraidykles. Jos bus pasitelkiamos dviem tikslais – rizikos vertinimui ir žalų nustatymui įvykių vietose, pavyzdžiui, gaisravietėse, kai nukentėjo pastatai ar kitas stambus turtas.

„Mūsų veikloje tikslumas yra labai svarbus faktorius. Todėl pirmieji draudimo rinkoje Lietuvoje imamės išnaudoti šiuolaikinių technologijų suteikiamas galimybes ir pranašumus. Dronai gerokai palengvins mūsų darbuotojų kasdienį darbą, o jo rezultatai bus dar tikslesni. Tuo pačiu naudą pajus ir mūsų klientai, nes jiems užtikrinsime dar efektyvesnius ir tikslesnius rizikos ar patirtų nuostolių vertinimus“, − sako Aurelija Kazlauskienė, „Lietuvos draudimo“ Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė.

Pasak jos, jau yra atlikti pirmieji žalų vertinimai pasitelkiant bepilotes skraidykles. „Pirmieji situacijų vertinimai iš paukščio skrydžio pasiteisino, o jų rezultatai viršijo lūkesčius. Vienu atveju reikėjo įvertinti žalą, padarytą kliento pastato stogui. Įprastai – tai gana sudėtinga ir laikui imli procedūra, reikalaujanti ir specialių kopėčių, ir specialaus pasirengimo. Su dronu stogas iš visų pozicijų buvo apžiūrėtas vos per kelias minutes, o žala identifikuota labai tiksliai“, − sako A. Kazlauskienė.

Modernias skraidykles „Lietuvos draudimas“ pasitelks ir prevencijos poreikiams – naudos jas klientų turimo nekilnojamojo turto būklės vertinimui, silpnųjų vietų nustatymui ir galimų rizikų identifikavimui prieš sudarant draudimo sutartis. Tai ypač aktualu įmonėms, turinčioms daug nekilnojamojo turto – gamyklos, sandėliavimo įmonėms. Taip pat dronai padės įvertinti nuostolius didelio ploto angaruose, tose vietose, kur dėl patirtos žalos yra sudėtinga arba pavojinga apžiūra.

„Dronų panaudojimo galimybės mūsų veikloje plėsis. Ši technologija labai sparčiai tobulėja ir yra pritaikoma vis naujose srityse. Pasaulyje jau yra pavyzdžių, kai dronai, valdomi dirbtinio intelekto, savarankiškai vertina objektus, realiu laiku pateikia duomenis ir jų analizę. Todėl ateityje, pritaikydami technologines naujoves, savo klientams galėsime suteikti dar daugiau papildomų naudų“, – sako A. Kazlauskienė.

„Lietuvos draudimo“ įsigyti „DJI Mavic PRO Fly More Combo“ dronai, valdomi žmogaus, gali nutolti iki 5 kilometrų, be nutūpimo skraidyti 30 minučių, išvysto didžiausią 72 km per valandą greitį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!