Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62593/auganti-kinisku-ismaniuju-paklausa-isplete-mttc-partneriu-gretas/spausdinti/

Auganti kiniškų išmaniųjų paklausa išplėtė MTTC partnerių gretas

Publikuota: 2018-02-13 13:26
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Daugiau nei 50 proc. mobiliųjų telefonų remonto paslaugų rinkos Baltijos šalyse užimančio „Mobiliųjų telefonų priežiūros centro“ (MTTC) strategine partnere tapo Kinijos prekybos bendrovė „WingSing Supplychain Co. Ltd“, atstovaujanti populiariausiems Kinijos telefonų prekės ženklams.

Nuo šiol visos reikalingos originalios detalės populiariausių Kinijos gamintojų išmaniesiems telefonams Lietuvą pasieks greičiau, todėl gerokai sutrumpės ir Kinijos prekinių ženklų telefonų remonto laikas.

„Panašų scenarijų mes jau stebėjome – prieš keletą dešimtmečių tai darė Japonijos kompanijos, vėliau – Pietų Korėjos. Šiandien tuo pačiu keliu keliauja Kinijos gamintojai. Nauji Kinijos gamintojų telefonai savo kokybe jau konkuruoja su senaisiais prekių ženklais, todėl natūralu, kad jų paklausa sparčiai auga. Susitarimas su „WingSing“ reiškia, kad MTTC jau nuo vasario aptarnaus sparčiai pasaulyje populiarėjančių Kinijos prekinių ženklų įrenginius. Turėdami tiesioginę originalių detalių tiekimo liniją iš Rytų, populiariausius Kinijos gamintojų įrenginius galime aptarnauti greitai ir pagal visus keliamus reikalavimus“, – sako „Mobiliųjų telefonų techninio centro“ direktorius Gintaras Kručkas.

Jis priduria, jog taip MTTC rengiasi dar didesniam Kinijos prekinių ženklų antplūdžiui ateityje: „Išmaniųjų rinkoje vyksta intensyvus pozicijų persiskirstymas, nes už Kinijos ribų besiplečiantys kiniški prekių ženklai pelno ir kitų valstybių gyventojų simpatijas. Vien praėjusiais metais 3 iš 5 daugiausiai mobiliųjų telefonų pasaulyje pardavusių gamintojų buvo iš Kinijos. Nepaisant to, vos keli iš daugelio Kinijos prekinių ženklų šiuo metu yra žinomi Lietuvoje, todėl galima neabejoti, kad paklausa jiems mūsų šalyje tik didės“.

Organizacijų „Strategy Analytics“ bei „International Data Corporation“ duomenimis, 2017 metais didžiausią pasaulinės išmaniųjų telefonų rinkos dalį (21,1 proc.) sudarė „Samsung“ įrenginiai, aplenkę antroje vietoje pagal parduotų įrenginių skaičių esančią „Apple“ (14,3 proc.) Kiti į populiariausių gamintojų penketuką patekę prekiniai ženklai – Kinijos gamintojai „Huawei“, „OPPO“ bei „Xiaomi“.

Pasaulinės išmaniųjų telefonų gamintojų rinkos dalys („International Data Corporation“ (IDC) bei „Strategy Analytics“ duomenys):

  1. „Samsung“ – 21,1 proc.
  2. „Apple“ – 14,4 proc.
  3. „Huawei“ – 10,1 proc.
  4. OPPO – 7,8 proc.
  5. „Xiaomi“ – 6,1 proc.
  6. Kiti gamintojai – 40,6 proc.

MTTC šiandien aptarnauja didžiausių senajame žemyne mobiliųjų operatorių klientus. Bendrovė techninį aptarnavimą teikia įrenginiams iš Baltijos ir Skandinavijos šalių, Suomijos, Italijos, Nyderlandų, Islandijos, Vokietijos, Prancūzijos bei Austrijos. Sutartis su „WingSing“ reiškia, kad MTTC aptarnaus populiariausių Kinijos gamintojų įrenginius iš viso Baltijos šalių regiono.

Autorizuotas įrenginių priežiūros paslaugas teikianti MTTC visus su remontu susijusius darbus atlieka pagal griežtus gamintojų reikalavimus, turėdama specialią remontui reikalingą įrangą ir ISO kokybės sertifikatus. MTTC dirbantys specialistai nuolat dalyvauja mobiliųjų įrenginių gamintojų organizuojamuose mokymuose, todėl jie žino visus remonto reikalavimus net ir patiems naujausiems įrenginiams dar prieš jiems pasirodant prekyboje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!