Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62493/tarptautiniu-imoniu-lyderiu-nuomone-apie-ateiti-skirtinga/spausdinti/

Tarptautinių įmonių lyderių nuomonė apie ateitį – skirtinga

Publikuota: 2018-02-05 11:24
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Naujo tyrimo duomenimis, keturi iš penkių verslo lyderių tikisi, kad po penkerių metų įmonės darbuotojai ir mašinos dirbs kaip komanda. Vis dėlto apklaustųjų nuomonė išsiskiria dėl kitų ateities perspektyvų: pusė jų mano, kad automatizuotos sistemos suteiks daugiau laisvo laiko, kita pusė su tuo nesutinka. Nors nuomonės nesutampa, organizacijas vienija būtinybė keistis, tačiau daugelio įmonių pažanga nėra tokia greita: tik 27 proc. mano, kad sėkmingai įgyvendina skaitmenines transformacijas visose savo veiklos srityse.

Remiantis pasauliniais „Dell Technologies“ atliktais tyrimais, galima teigti, kad žengiame į kitą žmonių ir mašinų partnerystės erą, kai bus sukurti tvirtesni, labiau įtraukiantys ryšiai, padėsiantys žmonėms peržengti savo galimybių ribas. Tačiau pasaulinių įmonių vadovų nuomonė dėl šios ateities vizijos gana prieštaringa: 42 proc. iš 3800 apklaustų pasaulio verslo lyderių prognozuoja, kad ateityje jie bus labiau patenkinti darbu, jei patikės užduotis mašinoms, o 58 proc. su tuo nesutinka. Taip pat nesutariama, ar ateitis suteiks galimybes, ar kels grėsmę – net pusė apklaustųjų teigia, kad kuo labiau esame priklausomi nuo technologijų, tuo labiau esame pažeidžiami kibernetinės atakos atveju.

„Galima suprasti, kodėl verslo bendruomenės nuomonė taip išsiskiria, – komentuoja Jeremy Burtonas, „Dell Technologies“ vyriausiasis rinkodaros specialistas. – Egzistuoja dviejų ekstremalių ateities perspektyvų tendencija: nerimą keliančios problemos dėl laikinumo arba optimistiškas požiūris, kad technologijos išspręs mūsų didžiausias socialines bėdas. Dėl šių skirtingų požiūrių organizacijoms gali būti sunku pasirengti ateičiai, o tai tikrai trukdytų lyderių pastangoms įgyvendinti būtinus pokyčius.“

Daugelio įmonių pažanga nėra greita, trūksta įsigilinimo, siekiant įveikti kliūtis, trukdančias tapti sėkminga skaitmenine organizacija. Tyrimas rodo, kad tik 27 proc. įmonių vadovų mano, kad sėkmingai įgyvendina skaitmenines transformacijas visose veiklos srityse. Dvi iš penkių įmonių nežino, ar galės konkuruoti per kitą dešimtmetį. Tai lemia kelios priežastys: skaitmeninės vizijos, strategijos ir darbo jėgos trūkumas, technologijų, laiko bei pinigų apribojimai.

Lyderių nuomonė dėl ateities perspektyvų ir kliūčių, su kuriomis susiduria įgyvendinami transformacijas, išsiskiria, tačiau juos vienija būtinybė keistis. Didžioji dauguma įmonių mano, kad per pastaruosius penkerius metus jos šio to pasieks, nepaisant sunkumų, su kuriais susiduria. Tikėtina, kad per penkerius metus didžioji dalis (94 proc.) įmonių turės veiksmingas kibernetinio saugumo priemones, remsis moksliniais tyrimais ir technologijų plėtra siekiant skatinti organizacijų pažangą (85 proc.) bei naudos dirbtinį intelektą iš anksto numatyti klientų poreikiams (81 proc.).

„Mes pradedame monumentalių pokyčių erą. Nors verslo lyderių nuomonė apie ateitį skiriasi, juos vienija bendras požiūris į būtinybę keistis. Remdamasis klientų patirtimi, galiu teigti, kad pasiekėme pagrindinį tašką. Įmonės gali rinktis: arba ryžtingai imtis veiksmų, transformuoti savo IT, darbo jėgą ir saugumą ir atlikti pagrindinį vaidmenį ateityje, arba likti užnugaryje“, – tyrimo išvadas apibendrina J. Burtonas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!