Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62482/sekmingai-paleistas-govsat-1-palydovas/spausdinti/

Sėkmingai paleistas „GovSat-1“ palydovas

Publikuota: 2018-02-02 14:33
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„GovSat-1“ palydovas užtikrins aukščiausią daugiafunkcinio ryšio ir duomenų perdavimo saugumą Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos valstybių institucijoms, bei teiks įvairias ir plačias komunikacijos paslaugas laivybos srityje Baltijos jūroje, Viduržemio jūroje, Atlanto ir Indijos vandenynuose.

Sausio 31 d. „GovSat-1“ buvo sėkmingai paleistas iš Floridoje, Kanaveralo kyšulyje esančios karinių pajėgų oro bazės naudojant raketą „SpaceX Falcon 9“. „GovSat-1“ padėtis orbitoje bus 21,5 laipsniai į rytus.

„GovSat-1“ palydovo valdymo plokštė, specialiai sukurta vyriausybės vartotojams ir vyriausybinėms institucijoms, yra Liuksemburge. „GovSat-1“ palydovo saugumas ir stabili jungtis gali tiekti ryšį krizės metu, palaikant sąsają tarp svarbiausių vyriausybės ar apsaugos institucijų. Lanksti naudingoji „GovSat-1“ palydovo apkrova užtikrina tobulesnį saugumą bei naudoja X diapazono ir karinio Ka bangų diapazono dažnius.

„GovSat-1“ yra pirmasis viešojo ir privataus sektoriaus – Liuksemburgo vyriausybės ir pasaulyje pirmaujančio palydovų operatoriaus „SES“ – partnerystės palydovas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!