Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62356/indijoje-bankai-isalde-didziausiu-kriptovaliutu-birzu-saskaitas/spausdinti/

Indijoje bankai įšaldė didžiausių kriptovaliutų biržų sąskaitas

Publikuota: 2018-01-24 16:16
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Indijos stambiausi bankai, tarp jų „State Bank of India“, „Axis BankBSE“, „HDFC BankBSE“, „ICICI Bank“ ir „Yes Bank“, sustabdė šalies didžiausių bitcoino biržų sąskaitų aptarnavimą. Dar dėl keleto sąskaitų vyksta tyrimas. Pastarosioms apribojo lėšų atsiėmimą.

Vietiniam verslo leidiniui „The Economic Times“ šią informaciją patvirtino trys šaltiniai. Nuo praėjusio mėnesio iš kriptovaliuta prekiaujančių biržų bankai pradėjo reikalauti papildomų garantijų paskoloms ir grynųjų pinigų išėmimo apribojimų.

Indijoje bankai įšaldė didžiausių kriptovaliutų biržų sąskaitas

„Nuo praėjusio mėnesio bankai paprašė pateikti papildomą užstatą santykiu 1:1“, – sakė vienas iš laikraščio šaltinių.

Bankų veiksmai paveikė 10 didžiausių Indijos kriptovaliutų biržų, įskaitant „Zebpay“, „Unocoin“, „CoinSecure“ ir „BtcxIndia“. Pasak leidinio, 8 sąskaitos, susijusios su kriptovaliutų biržomis, yra užšaldytos. Bankai priėmė šį sprendimą, kai paaiškėjo, kad sąskaitos naudojamos kitais tikslais, nei buvo deklaruojama jų atidarymo metu.

„Indijos rezervo bankas mums nepateikė jokių nurodymų – tai yra mūsų prevencinis žingsnis. Esame atsargūs dėl tikslų, kuriais naudojama dalis šių einamųjų sąskaitų“, – paaiškino vienas bankininkas.

Šalyje nėra įstatymų, reglamentuojančių kriptografinę valiutą. Tuo pat metu valdžios institucijos pasižymėjo gana griežtais teiginiais šio naujo finansinio turto atžvilgiu. Indijos vyriausybė perspėjo apie riziką, susijusią su investicijomis į kriptovaliutas, ir palygino jas su finansinėmis piramidėmis. Indijos rezervo bankas (RBI) pareiškė, kad neleis šalyje laisvai naudoti kriptovaliutų, o kiekvienas vartotojas ir prekiaujantis ja turi prisiimti visą riziką sau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!