Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62315/europos-pasto-atstovai-vilniuje-aptare-pasto-sektoriaus-skaitmenizacija/spausdinti/

Europos pašto atstovai Vilniuje aptarė pašto sektoriaus skaitmenizaciją

Publikuota: 2018-01-19 16:18
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šią savaitę Vilniuje viešėjo pašto sektoriaus atstovai iš įvairių Europos šalių. Europos socialinio dialogo komiteto atstovus dviejų dienų darbinėms sesijoms priėmė Lietuvos paštas. Tai – pirmasis tokio pobūdžio Europos paštus vienijančios asociacijos „PostEurop“ atstovų ir pašto sektoriaus socialinių partnerių suvažiavimas, įvykęs Lietuvoje.

„Mums garbė priimti kolegas ir būti vienam iš trijų Europos miestų, kuriuose socialinės atsakomybės kontekste analizuojamos aktualiausios šių dienų Europos pašto sektoriaus tendencijos, iššūkiai ir galimybės.

Svečiai diskutavo apie pašto operatorių ir socialinių partnerių darbo iššūkius skaitmeninės transformacijos amžiuje, aptarė pašto sektoriuje dirbančių specialistų skaitmeninių įgūdžių sąlygas, mokymų metodus, darbo kultūros evoliuciją, naujas darbo pozicijas bei įrankius“, – sakė Lietuvos pašto Organizacijos vystymo departamento vadovė Giedrė Tarbūnienė.

Jau antrus metus trunkantis projektas „Socialinio dialogo viešinimas visos Europos pašto sektoriuje“ šįsyk į Vilnių sukvietė Latvijos, Estijos, Danijos, Švedijos, Suomijos, D. Britanijos, Airijos, Olandijos, Liuksemburgo ir Prancūzijos pašto sektoriaus atstovus. Šio projekto tikslas – skaitmenizacijos poveikio pašto sektoriuje stebėsena bei perkvalifikavimo procesų poreikis ypatingą dėmesį teikiant elektroninei komercijai ir siuntinių pristatymui.

Projekto „Socialinio dialogo viešinimas visos Europos pašto sektoriuje“ metu yra suplanuotos 3 darbinės sesijos. Pirmoji įvyko 2017 m. rugsėjį Prahoje, antroji – Vilniuje, o trečioji numatoma Atėnuose, Graikijoje 2018 m. pavasarį. Visą projektą apibendrinanti konferencija įvyks antroje 2018 metų pusėje Briuselyje.

Europos Socialinio dialogo komitetas įsteigtas 1999 m., jis susideda iš pašto operatorių ir socialinių partnerių iš 28 Europos šalių. Jis yra įkurtas ir palaikomas Europos komisijos, komiteto darbas yra svarbus komisijos veiklai bei teisės aktų leidimui. Lietuvos paštas į Europos Socialinio dialogo komiteto veiklą aktyviai įsitraukė 2017 m. gegužę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!