Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62251/goldman-sachs-pripazista-kriptovaliutu-kaip-tikru-pinigu-perspektyvas/spausdinti/

„Goldman Sachs“ pripažįsta kriptovaliutų kaip tikrų pinigų perspektyvas

Publikuota: 2018-01-17 13:05
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Investicijų bankas „Goldman Sachs“ mano, kad skaitmeninės valiutos gali būti sėkmingos kaip tikri pinigai besivystančiose šalyse. Tai praneša „Bloomberg“, remdamasis „Goldman Sachs“ strategų Zacho Pandle ir Charleo Himmelbergo parengta ataskaita.

Daugybė valiutų Afrikoje į pietus nuo Sacharos nuvertėjo dėl didelės infliacijos ir neveiksmingo emisijos valdymo. Dėl to užsienio valiutos sudaro daugiau kaip 90 proc. indėlių ir paskolų Kongo Demokratinėje Respublikoje, o Zimbabvė 2015 m. devalvavo savo valiutą.

Bitkoinas taip pat gali būti naudingas tuose regionuose, kuriuose vyriausybės nustato griežtas kitų šalių valiutų naudojimo taisykles.

„Goldman Sachs“ pripažįsta kriptovaliutų kaip tikrų pinigų perspektyvas

„Pastaraisiais dešimtmečiais JAV doleris palyginti gerai tarnauja savo tikslams. Tačiau tose šalyse ir finansų sistemos kampeliuose, kur tradicinės pinigų funkcijos nėra tinkamai vykdomos, bitkoinai (ir apskritai kriptografinės valiutos) gali pasiūlyti perspektyvias alternatyvas“, – sakoma pranešime.

Ataskaitoje taip pat įspėjami investuotojai: jei skaitmeninės monetos taps plačiai naudojama valiuta, jie neturėtų tikėtis astronominio pelno, kuris neseniai pritraukė beprecedentį dėmesį į kriptovaliutų rinką.

„Mūsų dabartinė prielaida yra ta, kad ilgalaikės pajamos iš kriptovaliutos turėtų būti lygios (arba šiek tiek mažesnės) už realiosios gamybos apimties augimą – vienaženkliui skaičiui. Taigi, skaitmeninės valiutos turėtų būti vertinamos kaip turtas, kurio našumas yra mažas arba lygus nuliui, arba panašus į apdraustąjį turtą, panašų į auksą ar kai kuriuos kitus metalus“, – aiškino „Goldman Sachs“ strategai.

Primename, kad anksčiau investicijų banko „Goldman Sachs“ pagrindinis analitikas Jeffrey Curry teigė, kad bitkoinas negali pretenduoti į aukso vaidmenį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!