Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62129/mazeja-bitkoinu-tinklo-komisiniai-mokesciai/spausdinti/

Mažėja bitkoinų tinklo komisiniai mokesčiai

Publikuota: 2018-01-04 17:02
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Po gruodžio mėnesio piko bitkoinų tinklo mokesčiai už sandorius mažėja, nes auga „Segregated Witness“ (SegWit) protokolo parama. Tai praneša News.Bitcoin.

Bitcoinfees.info duomenimis, gruodžio 21 d. komisiniai už sekančio bloko gamybą bitkoinų tinkle viršijo rekordinį 36 USD lygį, o už 3 ir 6 blokus – 37 USD. Šios naujienos rašymo metu mokestis už sekantį bloką buvo 19 JAV dolerių, kiti trys blokai kainavo 19,41 USD, o šeši – 17,51 USD.

Mažėja bitkoinų tinklo komisiniai mokesčiai

Vidutiniai komisiniai mokesčiai už lėšų išėmimą iš kriptovaliutų biržų, tokių kaip „Bitfinex“, šią savaitę priartėjo prie 14 dolerių. Nors 14–19 dolerių vis dar yra gerokai daugiau nei žmonės norėtų išleisti, tačiau tai pastebimai mažiau už gruodį pastebėtą 37 dolerių viršutinį lygį. Estimatefee.com duomenis, sandorių patvirtinimas sekančiuose šešiuose blokuose vidutiniškai kainuos 374 satoshius (0,05 USD).

Per pastarąsias 24 valandas „SegWit“ palaikymą pridėjo Localbitcoins.com ir BTC.com. Šiuo metu „SegWit“ sandorių dalis yra 11 %, taigi, protokolo potencialas kol kas įgyvendintas tik iš dalies. Priminsime, kad tarp kitų paslaugų teikėjų, palaikančių „SegWit“, minimos virtualios piniginės „Bitwala“ ir „Trezor“. Artimiausiu metu pažangesnio protokolo palaikymą taip pat įdiegs „Coinbase“ ir Blockchain.info.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!