Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62088/pietu-koreja-reguliuos-prekyba-bitkoinais/spausdinti/

Pietų Korėja reguliuos prekybą bitkoinais

Publikuota: 2017-12-31 09:54
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Ne vienam bitkoinas yra patrauklus dėl to, kad pervedimai gali būti vykdomi visiškai anonimiškai, tuo kartais naudojasi ir nusikalstamas pasaulis. Neaišku kiek ilgai dar tai truks, nes Pietų Korėja planuose panaikinti anoniminį bitkoinų pervedimą. Apie tai buvo pranešta gruodžio 28 dieną. Jei įdomu, Pietų Korėjoje padaroma 20 % visų pasaulio bitkoinų perlaidų.

Į tokią žinią bitkoinų kaina sureagavo neigiamai ir kiek nukrito, bet nieko drastiško. Pietų Korėjos reguliavimas siunčiant bitkoinus dabar galios tik naujoms paskyroms. Registruojantis reikės pateikti savo asmeninius duomenis. Taip bus stengiamas išvengti pinigų plovimo, apgavysčių ir kitų kriminalinių veiklų. Su nauju reguliavimu Pietų Korėja turės galimybę uždaryti ir pačias kriptovaliutų keityklas.

Reikia pridurti, kad ne viena šalis irgi galvoja įvesti panašius reguliavimus ir panaikinti bitkoinų ar kitų kirptovaliutų pervedimų anonimiškumą.

Pietų Korėja reguliuos prekybą bitkoinais
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!