Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62077/lg-electronics-ir-here-technologies-suvienijo-jegas-del-autonominiu-automobiliu/spausdinti/

„LG Electronics“ ir „Here Technologies“ suvienijo jėgas dėl autonominių automobilių

Publikuota: 2017-12-28 16:19
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„LG Electronics“ (LG) pradėjo bendradarbiauti su „Here Technologies“ (HERE), pasauline skaitmeninių žemėlapių ir vietos nustatymo paslaugų kūrėja. Kartu įmonės kurs pažangius sprendimus autonominiams automobiliams. LG turi daugelį metų patirties kurdama telematikos technologijas, o HERE lyderiauja kurdami žemėlapius ir vietos nustatymo paslaugas. Kartu įmonės sieks sukurti pažangias duomenų perdavimo technologijas, skirtas automatizuotiems arba visiškai autonominiams automobiliams.

Telematika jungia telekomunikacijas ir informatiką, kad būtų sukurtos saugios ir užtikrintos paslaugos – navigacija ir pagalbos signalo skleidimas įvairiomis ryšio priemonėmis, nuo GPS iki DMB (angl., Digital Multimedia Broadcasting) tinklo, palaikomo „Bluetooth“, Wi-Fi ir mobiliosiomis komunikacijomis. LG telematikos rinkoje lyderiauja nuo 2013 metų ir šiuo metu dirba ties naujos kartos sprendimais, kuriuose bus pateikiama labai tiksli informacija apie žemėlapius, kas yra itin svarbu kuriant autonominius automobilius.

„LG Electronics“ ir „Here Technologies“ suvienijo jėgas dėl autonominių automobilių

HERE yra lyderiaujanti automobilių duomenų ir vietos nustatymo paslaugų teikėja automobilių pramonei, šiuo metu eksploatuojanti daugiau kaip 100 milijonų automobilių. Bendrovė taip pat bendradarbiauja su automobilių gamintojais dėl „HD Live Map“, tai labai tiksliai veikianti žemėlapių sistema, kuri suderinama su automatizuotu vairavimu. „HD Live Map“, kurį LG ketina pritaikyti autonominiams automobiliams kuriamoje sistemoje, nurodo visus kelius ir aplinkos situaciją – kelių ženklinimas, šalutiniai keliai, greičio ribojimai ir šviesoforai.

LG telematikos sprendimai palaiko įvairias ryšių technologijas, nuo GPS iki „Bluetooth“, Wi-Fi ir mobiliojo ryšio. LG inžinieriai kuria 5G produktus, kurie yra keturis-penkis kartus greitesni nei LTE, o tai yra būtina autonominiuose automobiliuose.

„Mes labai didžiuojamės galėdami pristatyti naujos kartos sprendimus autonominiams automobiliams kartu su HERE, kurie turi pažangiausią automobilinių sistemų technologiją. Kartu su partneriais mes galėsime toliau kurti inovatyvias technologijas ir artėti prie autonominių automobilių eros“, – sakė Kim Jin-yong, „LG Vehicle Components Smart Business Unit“ vykdantysis vice prezidentas.

„Norint saugiai ir efektyviai valdyti autonomines transporto priemones, reikės įvairių tipų duomenų šaltinių ir galingų ryšių technologijų. Mes tikime savo atviros vietos paieškos platforma ir ši paslauga bus raktas į naujos kartos telematikos technologijas, skirtas autonominiams automobiliams. Todėl mes labai džiaugiamės bendradarbiavimu su LG, nes tikime, kad kartu sukursime naujos kartos sistemą“, – sakė Moon Lee, „HERE Technologies APAC business“ vice prezidentas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!