Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62058/lietuviai-kaledas-svente-ismaniai-po-eglutemis-tukstanciai-telefonu/spausdinti/

Lietuviai Kalėdas šventė išmaniai: po eglutėmis – tūkstančiai telefonų

Publikuota: 2017-12-27 13:51
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Telia“ duomenimis, ką tik praūžusį ilgąjį šventinį savaitgalį iš viso buvo aktyvuoti daugiau nei dešimt tūkstančių naujų telefonų, kuriuos lietuviai, ko gero, padėjo artimiesiems po eglute. Kaip ir ankstesniais metais, Lietuvoje populiariausi išlieka „Samsung“, „Apple“, „Huawei“ ir „Nokia“ gamintojų išmanieji telefonai.

„Lietuvoje, kaip ir užsienyje, telefonus vartotojai keičia vidutiniškai kas dvejus metus. Daugeliui jie – ir laisvalaikio, ir darbo įrankiai, todėl pastebime, kad klientai renkasi vis kokybiškesnius įrenginius. Jei prieš kelerius metus populiariausi buvo iki 200 eurų kainavę telefonai, tai šiuo metu pirkėjai dažniausiai renkasi 200–600 eurų ir net brangiau kainuojančius išmaniuosius. Stebina tai, kad ir dovanojami telefonai yra ne ką pigesni – tai rodo, kad šios dovanos būna skirtos patiems artimiausiems šeimos nariams“, – sako Robertas Žudys, „Telia“ komercijos ir plėtros vadovas.

Dovanos neretai tampa ir paskatinimu pradėti naudotis išmaniaisiais bei atsisakyti paprastų, mygtukais valdomų telefonų. Šiuo metu absoliuti dauguma „Telia“ parduodamų telefonų yra išmanieji, o mygtukus maigančių vartotojų dalis operatoriaus tinkle sparčiai tirpsta. Šiuo metu apie 75 proc. visų „Telia“ parduodamų telefonų yra išmanieji. R. Žudys atkreipia dėmesį, kad tokia išmaniųjų ir mygtukinių telefonų proporcija jau yra nusistovėjusi ir brandžiose Šiaurės šalių rinkose.

Bendrovės „GfK“ duomenimis, išmaniuosius telefonus lietuviai dažniausiai keičia dėl to, kad iki tol naudotas įrenginys pradėjo lėtai veikti, taip pat jiems aktualios naujos išmaniųjų galimybės ir patrauklus dizainas.

Daugiau nei pusė lietuvių telefonus renkasi ir juos įsigyja iš mobiliojo ryšio operatorių. Pagrindinės tokio pasirinkimo priežastys – konkurencingos kainos, siūlomos nuolaidos, kompetentingų salono darbuotojų patarimai ir galimybė įrenginius įsigyti išsimokėtinai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!