Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62006/mokamos-televizijos-rinkoje-pagal-pajamas-toliau-pirmauja-telia/spausdinti/

Mokamos televizijos rinkoje pagal pajamas toliau pirmauja „Telia“

Publikuota: 2017-12-19 16:40
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiandien Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba paskelbė elektroninių ryšių rinkos 2017 m. III ketvirčio duomenis. „Telia Lietuva“ vadovas Kęstutis Šliužas komentuoja kompanijos situaciją.

„Telia“ lieka didžiausiu Lietuvos telekomunikacijų rinkos žaidėju su 41 proc. rinkos pajamų, kurios per metus beveik nepakito. Dinamiškiausioje – mobiliojo ryšio rinkos dalyje – „Telia“ yra vienintelis operatorius, kuris visus metus išlaikė teigiamą perkeltų numerių balansą. Tai reiškia, kad į „Telia“ atėjo daugiau naujų klientų, nei išėjo. Likę du didieji mobiliojo ryšio operatoriai daugiau prarado, nei pritraukė tiek per ketvirtį, tiek per metus.

Tačiau matome ir bendrą tendenciją – pas visus operatorius mažėja bendra skambučių trukmė, smarkiai auga mobiliųjų duomenų vartojimas. Tikras proveržis įvyko skambinat iš užsienio – per metus skambučių trukmė išaugo trigubai iki 150 mln. minučių, o tai yra tiesioginis tarptinklinio ryšio Europoje poveikis, ką mūsų klientai jau pajudo prieš dvejus metus skambindami ir naršydami Šiaurės ir Baltijos šalyse kaip namuose.

Geras ženklas rinkoje yra ir tai, kad Lietuva toliau juda gigabito visuomenės link didindama šviesolaidinio interneto prieigų skaičių – per metus daugiau kaip 100 Mb/s spartą turinčių linijų skaičius išaugo beveik 15 procentų. Pagal pajamas fiksuoto interneto rinkoje „Telia“ teko 62 procentai rinkos dalies ir prie jos augimo 5 procentiniais punktais pridėjo ir mūsų investicijos. Iš visų trečiąjį ketvirtį Lietuvoje į tinklų plėtrą skirtų 35,5 mln. eurų daugiau kaip 70 proc. investicijų sudarė „Telia“ dalis.

Mokamos televizijos rinkoje pagal pajamas toliau pirmauja „Telia“ su 41 procentų rinkos pajamų. Mūsų tendencija – auganti, tačiau matome ir artimiausioje ateityje prognozuojame, kad turinio rinkoje konkurencija taip pat stipriai didės.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!