Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61971/keiciasi-paysera-generalinis-direktorius/spausdinti/

Keičiasi „Paysera“ generalinis direktorius

Publikuota: 2017-12-15 16:24
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Elektroninių pinigų įstaigos „Paysera LT“ valdyba paskyrė naują generalinį direktorių Vytenį Morkūną, kuris keičia ilgametį įmonės vadovą Kostą Noreiką.

Naujasis generalinis direktorius buvo paskirtas po Lietuvos banko įpareigojimo pakeisti buvusį įmonės vadovą dėl per didelės dalies apyvartinių lėšų laikytų kitoje mokėjimų įstaigoje, per kurią „Paysera“ vykdė pervedimus į Junginę Karalystę.

Buvęs įmonės vadovas prieš tris mėnesius pats kreipėsi į Lietuvos banką pranešdamas susiklosčiusią situaciją.

„Aš pats kreipiausi į Lietuvos banką, kad dėl dviejų Jungtinės Karalystės bankų sprendimo, uždaryti sąskaitas buvusiam partneriui, buvome priversti laikyti per didelę dalį klientų lėšų kitoje mokėjimų įstaigoje“, – pasakoja buvęs įmonės vadovas.

Įmonė pati kreipėsi ir ėmėsi visų priemonių tai ištaisyti, o susiklosčiusias aplinkybes buvo sunku numatyti ar tam pasiruošti.

„Niekas finansiškai nenukentėjo, visų klientų pinigai buvo ir yra saugūs. Mes net padidinome nuosavą kapitalą, kad užtikrinti dar didesni kapitalo pakankamumą ir visuomet jo turėjome su atsargomis. Tad galiu nuraminti visus klientus, kad tai jokio poveikio jiems neturi. Visi pinigai yra saugiai laikomi kredito įstaigose, kaip nurodyta įstatymuose“, – sako pagrindinis įmonės akcininkas K. Noreika.

Dėl atstatydinimo pats buvęs vadovas nepergyvena, nes naujas pareigas eis patikimas kolega, o pats galės susitelkti į kitus įmonei naudingus projektus.

„Jau kuris laikas daugiau dėmesio skyriau nekilnojamo turto vystymo projektams („Paysera“ biurams Vilniuje ir Alytuje) ir vis daugiau atsakomybių perleisdavau vykdančiajam direktoriui. Buvo planas įmonės vairą perleisti Vyteniui Morkūnui jau ateinančiais metais, tad po Lietuvos banko sprendimo jį tiesiog teko paankstinti. Be abejo įmonės veikloje ir toliau aktyviai dalyvausiu, nes noriu perduoti sukauptą patirtį, kuri taip greitai kaip norėtųsi nepersiduoda“, – teigia buvęs „Paysera“ generalinis direktorius ir akcininkas.

Iki šiol naujasis generalinis direktorius Vytenis Morkūnas užėmė „Paysera“ vykdančiojo direktoriaus pareigas.

„Jis yra veržlus, sukaupęs pakankamą vadovavimo ir strateginio valdymo patirtį vadovas. Savo pasiektais rezultatais jis įrodė savo gebėjimus bei pelnė akcininkų ir kolektyvo pasitikėjimą“, – sako K. Noreika.

Buvęs ilgametis įmonės vadovas priduria, kad Vytenio Morkūno vadovaujama įmonė užmezgė pirmuosius korespondentinius santykius, kurie nuo šiandien „Paysera“ klientams suteikia galimybę siųsti ir gauti pinigus eurais iš viso pasaulio tiesiogiai į savo IBAN sąskaitas.

Pats naujasis generalinis direktorius sako, kad tęs pradėtus darbus, o vienomis iš svarbiausių užduočių sau iškelia plėtrą į užsienį ir vartotojų patirties gerinimo siekį.

„Pastaraisiais metais mes itin aktyviai plėtėmės į užsienį, ir šiuo metu didžioji dauguma klientų, bei jų laikomų pinigų yra iš užsienio. Tad plėtra į kitas šalis išliks vienu iš svarbiausių prioritetų. Tačiau ne ką mažiau svarbu yra gerinti vartotojų patirtį naudojantis mūsų paslaugomis“, – tikina V. Morkūnas.

Jis taip pat primena, kad įmonė ruošiasi gauti banko licenciją bei klientams suteikti daugiau finansinių paslaugų.

„Ateinančiais metais laukia daugybė pasikeitimų. Prisijungsime prie momentinių mokėjimų rinkos, Jungtinės Karalystės gyventojams pasiūlysime vietinę banko sąskaitą, kas padės vykdyti momentinius mokėjimus. Taip pat pristatysime naują vidinės sistemos dizainą, išplėsime valiutų pasirinkimą, kuriomis klientai galės siųsti ir gauti pinigus“, – ateities planais dalinasi „Paysera“ generalinis direktorius V. Morkūnas.

Šiuo metu „Paysera LT“ įmonėje dirba 112 darbuotojų, o jos biurai yra įsikūrę Vilniuje, Kaune ir Alytuje. 47,5 % įmonės akcijų valdo Kostas Noreika, 31,35 % priklauso Šarūnui Brogai. Dar 16,15 % turi Audrius Lučiūnas ir 5 % Rolandas Razma.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!