Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61858/vilniuje-kuriamas-blockchain-centras-sujungs-europa-azija-ir-australija/spausdinti/

Vilniuje kuriamas „blockchain“ centras sujungs Europą, Aziją ir Australiją

Publikuota: 2017-12-07 17:14
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Lietuva siekia tapti „blockchain“ vartais į Europą, o iš Europos – į visą pasaulį. Kitų metų pradžioje Vilniuje duris atvers tarptautinis „blockchain“ centras, kuris į „tarpžemyninį trikampį“ sujungs Melburną, Šanchajų ir Vilnių, rašoma pranešime spaudai.

„Vilnius blockchain centras“ – oficialus 2014 metais Melburne, Australijoje įsteigto „blockchain“ centro partneris Europoje.

„Čia susitinka idėjos ir investicijos. Toks centras – unikali galimybė „blockchain“ technologijos entuziastams, startuoliams ir investuotojams dalintis idėjomis ir geriausiomis praktikomis, o taip pat rasti patikimus partnerius savo projektams visame pasaulyje“, – teigia „Vilnius blockchain centro“ valdybos pirmininkas, ekonomistas Paulius Kunčinas.

Vilniuje kuriamas „blockchain“ centras sujungs Europą, Aziją ir Australiją

Pasak jo, Vilniaus centras yra tarptautinio „blockchain“ centro dalis. Kartu su tokio pobūdžio centrais Melburne ir Šanchajuje Lietuva yra tarp technologijos pionierių pasaulyje ir pagrindinė partnerė Europoje.

„Vilnius blockchain centras“ įsikurs „Green Hall-2“ pastate. Beveik 800 kvadratinių metrų erdvėje, kuri šiuo metu įrengiama, bus vietų darbui, susitikimams, bendruomenės renginiams. Visos „Vilnius BC“ erdvės skirtos startuoliams, vystantiems „blockchain“ projektus arba verslui, kuris savo operacijas perkelia į „blockchain“. Centre dirbs suformuota profesionalių mentorių komanda, kuriai vadovaus specialiai dėl šio projekto į Lietuvą sugrįžtantis investuotojas į kriptovaliutas, „Crypto Tax&Legal partneris“, „Dash Digital Cash“ bendruomenės narys Tomas Gurvičiuss.

Svarbiausias centro tikslas – sutelkti technologijos entuziastus Lietuvoje, gilinti jų žinias ir kompetenciją, suteikti jiems praktinę patirtį ir inicijuoti sėkmingus „blockchain“ projektus, orientuotus tiek į verslą, tiek į viešąjį sektorių.

„Reikia nepamiršti, kad Lietuvoje šiuo metu yra ypač palankios sąlygos „blockchain“ technologijos ir startuolių šioje srityje vystymui. Lietuvos banko ir kitų institucijų tikslas – paversti Lietuvą finansinių technologijų centru ir pastarojo meto veikla teikia viltį, jog netolimoje ateityje Vilnius taps ir FinTech, ir „blockchain“ technologijų lyderiu Europoje“, – įsitikinęs P. Kunčinas.

Pasak „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Katino, tarptautiniame kontekste ypač patraukli stabili ir patikima Lietuvos jurisdikcija, geros sąlygos verslui. „Esame pasirengę ir turime planų investuoti į naujoves finansinių technologijų srityje. Mes darome viską, kad Lietuva taptų „blockchain“ lydere“, – teigia M. Katinas.

Į „Vilnius blockchain centras“ veiklas jau įsitraukė kriptovaliutų ekspertas Jonas Matonis, dirbtinio intelekto ekspertas ir duomenų analitikas Eugene`as Dubossarsky, NEM.io prezidentas Lonas Wongas, „ValueNet Capital“ vadovas Sonicas Zhangas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!