Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61857/paskelbe-kas-garantuos-elektros-rezerva-valstybei-kainuos-7-mln-euru/spausdinti/

Paskelbė, kas garantuos elektros rezervą, – valstybei kainuos 7 mln. eurų

Publikuota: 2017-12-07 18:12
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“ paskelbė dalį bendrovių, kurios kitąmet už daugiau nei 7 mln. eurų užtikrins elektros rezervą. Ši paslauga reikalinga, kad nutrūkus elektros tiekimui, jį būtų galima vėl atstatyti.

Dalį elektros rezervo užtikrins trys įmonės: „Panevėžio energija“ (30 megavatų už 1,31 mln. eurų), „Orlen Lietuva“ (120 MW už 3,15 mln. eurų) ir Kauno termofikacijos elektrinė (73 MW už 3,14 mln. eurų).

Tačiau tai nėra galutinė suma. Į bendrovių paslaugos kaina nėra įskaičiuotas terminalo mokestis. Be to, šios trys bendrovės laimėjo vieną aukciono dalį, o antrąją aukciono dalį laimėjo „Lietuvos energijos gamyba“.

„Litgrid“ atstovas Giedrius Karsokas Alfa.lt teigė, kad kol kas dar nėra suskaičiuota, kiek kainuos „Lietuvos energijos gamybos“ paslaugos. Atsižvelgiant į tai, kad įmonė užtikrins beveik tokio pat dydžio rezervą kaip trys jau paskelbtos laimėtojos, suma turėtų būti panaši.

Laimėtojai įsipareigoja pradėti gaminti elektrą per 12 valandų (kai tik atsiranda poreikis) ir tiekti ją iki 10 parų. „Litgrid“ su aukciono nugalėtojais pasirašys sutartis ir pagal jose numatytas sąlygas atliks natūrinius įrenginių bandymus, kurie būtini užtikrinti paslaugos patikimumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!