Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61844/konsoliduotu-sistemu-pardavimai-auga-nesustabdomai/spausdinti/

Konsoliduotų sistemų pardavimai auga nesustabdomai

Publikuota: 2017-12-06 11:20
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

IT analitikų duomenimis, šiuo metu konsoliduotų sistemų rinkoje didžiausias augimas stebimas hiper-konsoliduotos infrastruktūros (ang. Hyper Converged Infrastructure, HCI) srityje. 2017 metų antrąjį ketvirtį, palyginti su praėjusiais metais, konsoliduotų sistemų pardavimai visame pasaulyje augo 48,5 proc., iš kurių apie ketvirtadalis tenka HCI segmentui. „Dell EMC“ gavo 29 proc. visų pasaulinių pardavimų pajamų ir užėmė pirmą vietą šiame segmente. Įmonės metinis pajamų augimas čia sudarė net 149 proc. „Dell EMC VxRail“ – vienas iš sparčiausiai pasaulyje augančių HCI įrenginių: metinis pajamų augimas iš jų pardavimų sudarė 275 proc., o tai yra beveik 6 kartus daugiau nei rinkos vidurkis.

„Dell EMC“ turimas hiper-konsoliduotos infrastruktūros (HCI) sprendimų asortimentas pasipildė 14-os kartos „Dell EMC PowerEdge“ serveriais, kurie jau spėjo gauti ne vieną apdovanojimą. Naujausios „PowerEdge“ serverių platformos sukurtos ir optimizuotos darbui HCI aplinkoje, tad užsakovai gali tikėtis daug didesnio ir labiau prognozuojamo produktyvumo lygio, taip pat daugiau įvairių konfigūracijų, kurios leis patalpinti plataus spektro kritiškai svarbią programinę įrangą „Dell EMC VxRail“ ir „XC Series“ įrenginiuose.

„Klientai, kurie transformuoja savo informacines technologijas, vis dažniau atkreipia dėmesį į hiper-konsoliduotą infrastruktūrą kaip į idealų sprendimą, leidžiantį supaprastinti IT, žvelgiant tiek iš šiandienos, tiek iš ateities perspektyvos“, – pažymėjo Chadas Sakacas, „Dell EMC“ konsoliduotų platformų ir sprendimų padalinio prezidentas. „HCI sukurta kaip programiškai orientuota infrastruktūra, kuri remiasi konkrečiam tikslui suprojektuota programine įranga su optimalia aparatine platforma ir konfigūracijomis. Taip pasiekiamas maksimalus produktyvumo lygis ir patikimumas. Integruoti, patikrinti ir testuoti HCI įrenginiai supaprastina diegimą ir infrastruktūros plėtrą, taip pat padeda patenkinti nuolat augančius IT kompanijų poreikius.“

„Dell EMC“ turimo HCI asortimento paprastumas, pritaikomumas ir panaudojimo galimybės bus praplėstos, pasirodžius dar galingesniems ir lankstesniems naujos kartos serveriams, kurie suprojektuoti ir optimizuoti specialiai darbui HCI aplinkoje. Pagerės patikimumo ir produktyvumo rodikliai, nes HCI persikelia į pagrindinius duomenų centrus. Taip pat bus išplėstas programinės įrangos ir darbinių apkrovų spektras. 14-os kartos „Dell EMC PowerEdge“ serverių pagrindą sudaro sistemų plėtrai pritaikyta „Intel Xeon“ procesorių šeima. Kartu serveriai palaiko 150 reikalavimų iš duomenų saugojimo programinės įrangos (SDS) pusės, o tai padaro naująsias sistemas unikaliai pritaikytas darbui HCI terpėje. Taip pat reikia pažymėti, kad buvo patobulintas SSD duomenų kaupiklių palaikymas nuolat plečiamose sistemose; paspartintas duomenų saugyklų diegimas ir valdymas; patobulinta aušinimo sistema; tapo prieinamos bendros vartotojo aplinkos valdymo sąsajos tiek serveriuose, tiek HCI platformose.

Atnaujintame HCI įrenginių asortimente paspartinta prieiga prie taikomųjų programų ir duomenų, nes buvo padidintas procesorių branduolių skaičius ir taktiniai dažniai, išplėstas operatyvios atminties kanalų kiekis, spartesnių atminties modulių palaikymas. Visa tai užtikrina 1,7 karto didesnę skaičiavimų spartą ir 62 proc. didesnį vidinių duomenų magistralių pralaidumą.

„Dell EMC“ siūlomų HCI įrenginių asortimente galima rasti „Dell EMC VxRail Appliance“ šeimą, kurios pagrindą sudaro „VMware vSAN™“ ir kuri suprojektuota kartu su „VMware“, taip pat „Dell EMC XC Series“ įrenginius. Jie skirti klientams, kurie renkasi hipervizorius, įskaitant „Microsoft Hyper-V“, arba multihipervizorius. HCI įrenginiai supaprastina sistemos naudojimą per visą jos eksploatavimo laikotarpį, nes turi išplėstinę automatizaciją – unikalią programinę įrangą, kuri palengvina diegimą, valdymą, infrastruktūros plėtrą, palaikymą ir aptarnavimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!