Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61652/atveriamas-kelias-momentiniams-mokejimams/spausdinti/

Atveriamas kelias momentiniams mokėjimams

Publikuota: 2017-11-21 17:05
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Lietuvoje, kaip ir visoje euro zonoje, rinkai nuo šiandien siūloma galimybė paspartinti pinigų perlaidas – tai galima padaryti ne per keletą dienų ar valandų, o per keletą sekundžių. Paslaugos bus teikiamos visą parą be poilsio dienų.

Rinka dar neprognozuoja, kokio populiarumo tarp finansinių institucijų ir vartotojų euro zonoje sulauks naujoji momentinių mokėjimų sistema. Vis dėlto Lietuvoje, kur verslas su partneriais ne tik užsienyje, bet ir šalies viduje iki šiol turėjo bendradarbiauti pagal Ostapo Benderio principą – ryte kėdės, vakare – pinigai, tai tikrai yra, kaip pakiliai suformulavo naujovę šiandien pristatysiantis Lietuvos bankas, „pažangiausia mokėjimų naujovė“.

Atveriamas kelias momentiniams mokėjimams

Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė Daiva Čibirienė jau pernai sakė neabejojanti, kad dinamiškam ir jaunam šalies verslui, kuriam neretai iškyla situacijų, kai pinigus reikia sumokėti čia ir dabar, tikrai aktuali galimybė pasinaudoti „on-line“ režimu.

Europos Centrinis Bankas (ECB) dar 2015 metais paskelbė nuostatą, kad mokėjimai turėtų vykti kiaurą parą ištisus metus. Pernai rugpjūtį ECB apsisprendė, kad momentiniai mokėjimai turi būti prieinami nuo šių metų lapkričio.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!