Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61644/ukio-viceministre-su-delegacija-lankesi-huawei-tyrimu-ir-pletros-centre-sanchajuje/spausdinti/

Ūkio viceministrė su delegacija lankėsi „Huawei“ tyrimų ir plėtros centre Šanchajuje

Publikuota: 2017-11-20 14:16
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Praėjusią savaitę vizito metu Kinijoje, Lietuvos ūkio viceministrė Lina Sabaitienė lankėsi „Huawei“ mokslinių tyrimų ir plėtros centre. Vizito metu ji, kartu su delegacija, susitiko su pagrindiniais „Huawei“ bendrovės ekspertais ir išsamiai aptarė bendrovės ir Lietuvos bendradarbiavimo stiprinimo perspektyvą informacijos ir ryšių technologijų (IRT) srityje.

Be viceministrės susitikime taip pat dalyvavo „Investuok Lietuvoje“, Mokslo inovacijų ir technologijos agentūros (MITA) atstovai bei Lietuvos elektroninės valdžios klasterio valdybos narys.

„Pastebime sėkmingus „Huawei“ veiklos rezultatus Lietuvoje. Per pakankamai trumpą laiką bendrovė sugebėjo pasiekti išties reikšmingų rezultatų, tad gali būti laikoma inovacijų ir sėkmės pavyzdžiu mūsų šalies įmonėms. Tikimės, kad šis susitikimas atvers naujų galimybių ir paskatins tolimesnę strateginę partnerystę“, – sakė Lietuvos ūkio ministrė Lina Sabaitienė.

Tyrimų centre viceministrei buvo pristatyti naujausi „Huawei“ verslo plėtros rezultatai, inovatyvios technologijos ir išmanieji telefonai. Delegacija tai pat buvo supažindinta su bendrovės mokslinių tyrimų ir plėtros centro indėliu prisidedant prie daiktų interneto, „Išmaniųjų miestų“ (angl. Smart cities), „Išmanaus transporto“ (angl. Smart Transport), „Išmanios policijos“ (angl. Intelligent Police), „Saugaus miesto“ (angl. Safe City) ir kitų projektų vystymo.

„Siekiame glaudesnio bendrovės „Iamus Inovacijos“ ir „Huawei“ bendradarbiavimo vykdant „Išmaniųjų miestų“ projektą Klaipėdoje, kurio tikslas – sukurti protingiausią miestą Baltijos šalyse“, – teigė MITA projektų vadovė Sigutė Stankevičiūtė.

Diskusijos metu viceministrė taip pat susitiko su pagrindiniais bendrovės ekspertais, kurie pristatė pasaulinę „Huawei“ strategiją, veiklos kryptis ir inovacijas, taip pat pasidalino „Išmaniųjų miestų“ ir duomenų centrų sprendimų patirtimi. Lietuvos delegacija bendrovės atstovams taip pat pristatė įžvalgas apie Lietuvos duomenų centrų sektorių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!