Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61619/fintech-imones-lietuvoje-vienijasi-i-asociacija/spausdinti/

„FinTech“ įmonės Lietuvoje vienijasi į asociaciją

Publikuota: 2017-11-17 07:12
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Lietuvos siekiui tapti „FinTech“ industrijos centru vis labiau tampant realybe, Lietuvoje įsisteigusios finansinių technologijų įmonės susivienijo į asociaciją FINTECH HUB LT. Ji ketina prisidėti kuriant palankias sąlygas finansinių technologijų industrijos dalyvių veiklai Lietuvoje, siekti, jog Lietuva taptų finansinių technologijų industrijos traukos centru Baltijos šalių regione ir visoje Europos Sąjungoje, o taip pat aiškinti „FinTech“ įmonių naudą vartotojams. Naujoji asociacija nestokoja ir ambicingesnių tikslų – padėti Lietuvai susigrąžinti talentus, o čia besisteigiančios „FinTech“ įmonės prie to gali smarkiai prisidėti.

Asociacija pirmiausia ketina aktyviai dalyvauti diskutuojant dėl aktualių „FinTech“ industrijai teisės aktų kūrimo ir tobulinimo, dalyvauti teikiant pasiūlymus dėl aktualių visai ES finansinių paslaugų industrijai teisės aktų projektų. Vienas iš prioritetinių darbų – bendradarbiauti su Lietuvos banku, skatinant kuo greitesnį ir paprastesnį įmonių prisijungimą prie Lietuvos bankų mokėjimo sistemos. Kaip teigia FINTECH HUB LT valdybos pirmininkė Sigutė Kuncevičiūtė ir UAB „deVere E-Money“ atitikties vadovė, asociacija įkurta būtent tam, kad prisidėtų prie dar spartesnės „FinTech“ įmonių plėtros Lietuvoje. Anot jos, Vilnius išties tampa tarptautiniu „FinTech“ centru ir norisi, kad tas procesas įgautų dar didesnį pagreitį. „Asociaciją steigiame, norėdami aktyviai dirbti su Lietuvos banku ir Lietuvos valdžios institucijomis, gerinant reguliacinę aplinką. Esame įsitikinę, kad tai taip pat yra būdas Lietuvai susigrąžinti talentus, baigusius mokslus užsienyje, paskatinti juos grįžti dirbti čia, į tarptautinio lygio finansinių paslaugu centrus“, – teigia FINTECH HUB LT valdybos pirmininkė S. Kuncevičiūtė.

Šiuo metu asociacija vienija septynias finansinių technologijų veiklą vykdančius ar ketinančius šią veiklą vykdyti juridinius asmenys, t. y. turinčius galiojančią Lietuvos banko išduotą licenciją ar leidimą vykdyti finansinę veiklą ar yra pateikę prašymą dėl tokios licencijos ar leidimo išdavimo, o taip pat įmonės, dirbančios „FinTech“ srityje: UAB „Seven Seas Europe“, UAB „Alternative Payments“, UAB „deVere E-Money“, UAB „ConnectPay“, UAB „Instarem EU“, „ECOVIS ProventusLaw“ advokatų kontora, UAB „Fintegence“ ir UAB „Pyrros Lithuania“. Prie jos artimiausiu metu jau pareiškė norą prisijungti dar kelios.

Asociacija ketina palaikyti ryšius su kitomis „FinTech“ asociacijomis užsienyje, dalyvauti forumuose, diskusijose apie „FinTech“ industriją ir taip pat yra pasiryžusi dar plačiau skleisti žinią apie Lietuvą kaip finansinių technologijos industrijos centrą visame pasaulyje, t. y. būti tuo nuomonių lyderiu, kuris padėtų suprasti žmonėms, kokie jie gali turėti naują iš finansinių technologijų įmonių ir šio sektoriaus plėtros. Ketinama organizuoti mokymus, konferencijas, kitus renginius aktualiais „FinTech“ industrijai klausimais, o taip pat sukurti mentorių tinklą, padedantį finansinių technologijų industrijos startuoliams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!