Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61600/kodel-nevartojant-elektros-energijos-reikia-moketi-uz-leistinaja-naudoti-galia/spausdinti/

Kodėl nevartojant elektros energijos reikia mokėti už leistinąją naudoti galią?

Publikuota: 2017-11-15 17:10
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), išnagrinėjusi Šiauliuose gyvenančio vartotojo ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ ginčą, pasisakė, kad operatorius pagrįstai reikalauja objekto savininko mokėti už leistinąją naudoti galią, nepaisant to, kad jis nėra sudaręs sutarties ir nevartoja elektros energijos.

Vartotojas kreipėsi į AB „Energijos skirstymo operatorius“ dėl elektros energijos tiekimo atnaujinimo iš varžytinių įsigytame objekte, kuriame elektros tiekimas buvo nutrauktas dėl skolų. Operatoriui pateikus apmokėti sąskaitą už elektros energijos tiekimo atnaujinimą, vartotojas nusprendė tiekimo neatnaujinti ir sutarties nesudarė. Nepaisant to, operatorius kas mėnesį pateikia mokėjimus už įrengtą leistinąją naudoti galią – šiuo atveju 12 kW, kurių vartotojas nesutinka mokėti.

Tačiau teisės aktuose įtvirtinta, kad objekto, kurio įrenginiai prijungti prie elektros tinklų, savininkas privalo mokėti už įrengtą leistinąją naudoti galią, nepriklausomai nuo sutarties sudarymo ar elektros energijos suvartojimo. Taip yra todėl, kad net ir nutraukus elektros energijos tiekimą, tokiam objektui operatorius turi rezervuoti leistinąją naudoti galią, palikdamas galimybę vartotojui bet kada atnaujinti elektros energijos tiekimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!