Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61546/intel-gamins-dedikuotus-grafikos-procesorius/spausdinti/

„Intel“ gamins dedikuotus grafikos procesorius

Publikuota: 2017-11-10 15:49
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Games.lt
Inf. šaltinis: Games.lt

Praėjus beveik dviem dešimtmečiams nuo „Intel740“ pasirodymo, „Intel“ vėl gamins dedikuotus grafikos procesorius. Už juos bus atsakingas antradienį apie pasitraukimą iš „Advanced Micro Devices“ paskelbęs vyriausiasis „Radeon Technologies Group“ grafikos procesorių architektas Raja Koduri, rašoma kompanijos išplatintame pranešime.

Praėjusio dešimtmečio pradžioje dirbdamas „ATI Technologies“, kurią 2006-aisiais įsigijo AMD, R. Koduri suprojektavo pirmąjį „DirectX 9“ standarto grafikos procesorių „R300“, o po dešimtmečio atliko svarbų vaidmenį diegiant „Retina“ ekranus į „Apple“ produktus.

Kaip pastebi „AnandTech“, „Apple“ šiuo metu yra viena iš nedaugelio „Intel“ centrinių procesorių su galingesniais integruotais grafikos procesoriais pirkėjų. Priklausomai nuo to, ar „Intel“ nuspręs naudoti naujiesiems grafikos procesoriams seną ar naują architektūrą, pastaruoju atveju jų gali tekti laukti ilgiau negu 4 metus, spėja puslapis.

Pati kompanija daugiau informacijos apie juos kol kas neatskleidžia. Žinoma tik tiek, kad tai bus galingi aukštos klasės dedikuoti grafikos procesoriai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!