Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61504/iveikti-augima-stabdancias-kliutis-lietuvai-reikia-nauju-verslininku/spausdinti/

Įveikti augimą stabdančias kliūtis Lietuvai reikia naujų verslininkų

Publikuota: 2017-11-07 15:18
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai informuoja, kad Hanzos Parlamentas – 50 prekybos, pramonės ir amatų rūmų iš 13 Šiaurės ir Rytų Europos šalių vienijanti organizacija – šiuo metu su partneriais iš Danijos, Vokietijos, Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos vykdo Europos Sąjungos remiamą projektą, kurio metu įgyvendinama ambicinga meistrų ir jaunųjų verslininkų ugdymo programa. Partneris šiame projekte yra ir VšĮ Vilniaus statybininkų rengimo centras.

Visose Baltijos jūros regiono valstybėse labai trūksta verslininkų ir vadovų, todėl mažų ir vidutinių įmonių augimas yra labai apribotas, o inovacijų yra daug mažiau nei jų galėtų ir turėtų būti.

Dėl demografinių priežasčių ateityje šis trūkumas dar padidės. Lietuvoje jaunų darbingo amžiaus žmonių skaičius iki 2030 m. sumažės apie 20 proc. Dėl šio smarkaus mažėjimo ir vis senėjančių dabartinių įmonių savininkų patenkinti didelį jaunųjų verslininkų poreikį taps vis sunkiau ir sunkiau.

Jau dabar neretai pasitaiko atvejų, kai įmonių savininkams sulaukus tam tikro amžiaus, jiems nepavyksta sėkmingai perduoti verslo jauniesiems verslininkams ir dėl to prarandama daugiau darbo vietų nei jų sukuriama įsteigiant naujas įmones.

Ne mažesnis yra ir vadovų poreikis, greta profesinių ir techninių gebėjimų pasižyminčių ir vadovavimo bei vadybos įgūdžiais. Gerai organizuoti aukšto lygio meistrų mokymai suteikia galimybę išugdyti įmonių perėmėjus, steigėjus ir vadovus, užtikrinti tvarų mažų ir vidutinių įmonių našumą ir konkurencingumą, o kartu ir skatinti dualaus profesinio mokymo programų įgyvendinimą.

Siekdami pristatyti naujas mokymo galimybes verslininkams, modelius, kaip galima užtikrinti įmonės perdavimą kitoms kartoms bei norėdami paskatinti mažas ir vidutines įmones, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai drauge su Hanzos Parlamentu organizuoja konferenciją, kurioje dalyvaus ekspertai iš 8 Baltijos jūros regiono valstybių ir pasidalins savo patirtimi bei pasiūlymais. Konferencijos metu bus pateikti konkretūs sprendimai, pristatyti sėkmingi bandomieji projektai, verslininkai pasakos savo situacijas ir teiks pasiūlymus.

Kartu šios konferencijos metu bus pradėtas naujas, didelio masto Europos Sąjungos projektas „Novatoriški įmonių perdavimo modeliai mažoms ir vidutinėms įmonėms Baltijos jūros regione“, skirtas skatinti įmonių perdavimą, kurį vykdys Lietuvos Respublikos ūkio ministerija, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei Lietuvos edukologijos universitetas.

Vieša konferencija „Meistrai formuoja ateitį! Nauji mažų ir vidutinių įmonių verslininkų ir vadovų mokymo būdai“ vyks 2017 m. lapkričio 17 d., 8.30–14.00 val. viešbutyje „Crowne Plaza Vilnius“, adresu, M. K. Čiurlionio g. 84. Nuoširdžiai kviečiame visus, norinčius dalyvauti. Dalyvavimas konferencijoje bei verslo pietuose nemokamas. Būtina registracija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!