Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61458/daugiau-nei-25-proc-verslo-imoniu-suvartojamos-elektros-is-atsinaujinanciu-saltiniu/spausdinti/

Daugiau nei 25 proc. verslo įmonių suvartojamos elektros – iš atsinaujinančių šaltinių

Publikuota: 2017-11-02 15:08
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vis daugiau verslo įmonių Lietuvoje renkasi naudoti iš atsinaujinančių šaltinių pagamintą elektros energiją. Per pirmuosius tris šių metų ketvirčius daugiau nei ketvirtadalį nepriklausomo elektros energijos tiekėjo „Elektrum Lietuva“ klientų suvartotos elektros sudarė būtent elektra iš atsinaujinančių šaltinių.

Žalioji elektros energija nuosekliai populiarėja tarp Lietuvoje veikiančių įmonių. „Elektrum Lietuva“ skaičiuoja, kad bendrovės klientai per devynis šių metų mėnesius iš viso suvartojo 1050 GWh elektros energijos. Daugiau nei ketvirtadalį – 26 proc. – viso šio kiekio sudarė žalioji elektros energija.

„100 proc. žaliosios elektros energijos paklausa tarp Lietuvos įmonių sparčiai auga. Per pirmąjį šių metų pusmetį 20 proc. jų suvartotos elektros energijos sudarė elektra, pagaminta iš atsinaujinančių šaltinių, o šiuo metu fiksuojame jau 26 proc. siekiančią dalį. Pastebime, kad žaliąją elektros energiją klientai renkasi dėl galimybės įgyvendinti į tvarią veiklą orientuotus įmonės tikslus ir taip kilstelėti kompanijos produktų ar paslaugų vertę“, – sako Martynas Giga, „Elektrum Lietuva“ direktorius.

Jis taip pat pažymi, kad nepriklausomas elektros energijos tiekėjas, atsižvelgdamas į kompleksiškus tiek smulkiojo verslo, tiek ir stambiųjų įmonių poreikius, plečia teikiamų paslaugų spektrą. Kartu su partneriais klientams pradėjo teikti viršįtampių draudimo paslaugą.

„Pastebime, kad efektyvumo siekiančios verslo įmonės nuolat investuoja į modernią įrangą. Tačiau taip išauga ne tik jų siūlomų prekių ar paslaugų kokybė, bet ir dėl elektros įtampos svyravimų, pavyzdžiui, audrų metu patiriamos žalos. Todėl siekiame padėti savo klientams suvaldyti galimas rizikas“, – sako M. Giga.

Latvijos kompanija „Latvenergo“, kuriai priklauso „Elektrum Lietuva“, per metus pagamina apie 4700 GWh elektros energijos. Net 60 proc. jos pagaminama iš atsinaujinančių šaltinių. Didžiąją dalį žaliosios energijos sugeneruoja Dauguvos hidroelektrinės, kita dalis gaminama iš vėjo, biomasės ir biodujų. Pasirinkę 100 proc. žaliąją elektros energiją gali būti tikri, kad ją naudojant į aplinką išmetamas anglies dvideginio kiekis yra minimalus, o elektros energijai gaminti naudojami ištekliai yra atkuriami.

Nepriklausomas elektros energijos tiekėjas „Elektrum Lietuva“ šiuo metu turi beveik 7500 klientų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!