Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61449/beseimininkems-kineskopu-duzenoms-sutvarkyti-daugiau-kaip-6-tukst-euru-paramos/spausdinti/

Bešeimininkėms kineskopų duženoms sutvarkyti – daugiau kaip 6 tūkst. eurų paramos

Publikuota: 2017-11-01 09:34
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Aplinkos ministerija iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos (AARP) lėšų skyrė 6,6 tūkst. eurų bešeimininkėms kineskopų stiklo dūžio atliekoms sutvarkyti Panevėžio rajone.

„Tikimės, kad gavusi šią paramą Panevėžio r. savivaldybė pagaliau atsikratys bėdos, kurią aplinkai padarė nežinomi piktadariai, atvežę į Sodeliškių kaimą Raguvos seniūnijoje didelį kiekį kineskopų atliekų ir jas ten tiesiog išvertę“, – sako aplinkos viceministras Dalius Krinickas.

Šias išverstas atliekas 2015 m. pabaigoje aptikę Aplinkos ministerijos Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) pareigūnai kreipėsi į Panevėžio apygardos prokuratūrą ir paprašė nustatyti, iš kur jos atsirado. Prokuratūra medžiagą persiuntė Panevėžio apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, bet buvo atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą, nenustačius kineskopų dūžio atliekų savininko ar jas Sodeliškių kaime išmetusio asmens. Kadangi šios atliekos bešeimininkės, pareiga jas sutvarkyti tenka savivaldybei.

Panevėžio RAAD kelis kartus kreipėsi į Panevėžio r. savivaldybės administraciją ir prašė informuoti, kokių priemonių ji ėmėsi minėtosioms atliekoms sutvarkyti. Nesulaukę atsakymo, aplinkosaugininkai praėjusį birželį surašė privalomąjį nurodymą savivaldybės administracijai, kad ji pateiktų šių atliekų sutvarkymo planą. Pateiktame plane numatyta bešeimininkes kineskopų duženas Sodeliškių kaime sutvarkyti iki 2018 m. vidurio.

Šiam tikslui stokodama lėšų, Panevėžio r. savivaldybės administracija kreipėsi į Aplinkos ministeriją su paraiška finansinei paramai gauti. Paraiškoje buvo nurodyta, kad kineskopų stiklo dūžio atliekoms Sodeliškių kaime sutvarkyti reikia apie 10 tūkst. eurų. Iš AARP lėšų skyrus 6,6 tūkst. eurų, likusią sumą turi skirti pati savivaldybė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!