Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61432/sausio-rugsejo-men-ses-pajamos-isaugo-2-5-proc/spausdinti/

Sausio–rugsėjo mėn. „SES“ pajamos išaugo 2,5 proc.

Publikuota: 2017-10-30 20:12
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Orbitinio palydovinio ryšio operatoriaus „SES“ pajamos per pirmuosius devynis 2017 m. mėnesius siekia 1 mlrd. 527,2 milijonų eurų. Tai yra 2,5 % daugiau, lyginant su atitinkamu praeitų metų periodu. Per pirmuosius devynis šių metų mėnesius „SES“ pelnas siekė 394,5 milijonų eurų.

„SES Video“, kuri teikia palydovinio ryšio paslaugas transliavimo įmonėms visame pasaulyje, pajamos sudaro 68 % visų „SES“ grupės pajamų. „SES Video“ pajamos sausio–rugsėjo mėn. išaugo 1,1 %, lyginant su atitinkamu praeitų metų periodu. Per šių metų 9 mėnesius „SES Video“ pajamos sudarė 1 mln. 31,5 mln. eurų.

Šiuo metu pasaulyje pirmaujantis orbitinio palydovinio ryšio operatorius „SES“, kurių viena iš telekomunikacijų stočių yra Latvijoje, Zaķusala, perduoda 7743 televizijos kanalus visame pasaulyje, ir tai yra 6 % daugiau, lyginant su atitinkamu praeitų metų periodu.

Per 2017 m. devynis mėnesius „SES“ perduodamų HDTV kanalų skaičius išaugo 7 %, lyginant su praėjusių metų atitinkamu periodu, ir šiuo metu HDTV kanalų skaičius siekia 2601. Šiandien „SES‘ perduoda 24 Ultra HD kanalus, o praėjusių metų atitinkamu periodu – 17. Karim Michel Sabbagh, ‚SES“ prezidentas ir generalinis direktorius, komentavo: „SES“ ir toliau vykdo savo strategiją, investuoja į ateitį, augančias rinkas, kuriose mes turime konkurencinį pranašumą. „SES Video“, pagrindinis mūsų verslas, išlieka stabilus, sudaromos ilgalaikės sutartys pagrindiniuose rajonuose, be to, matomas papildomas integruotų platformų ir paslaugų plėtros potencialas. Tai rodo neseniai paskelbtas daugiametis „Sky Deutschland“ pajėgumų atnaujinimas ir išskirtinio „Eurosport“ turinio įtraukimas į „HD+“ platformą Vokietijoje. „SES“ toliau sėkmingai siekia užtikrinti tvarų ir pelningą vidutinio laikotarpio augimą.

Naujausiame „O3b mPOWER“ pranešime remiamasi vienintelės negeostacionariosios plačiajuosčio ryšio sistemos galimybėmis, leidžiančioms pristatyti pirmąjį pasaulinį, daugialypį palydovinį tinklą. Tai sustiprina mūsų, kaip pirmaujančio pasaulyje palydovinių sprendimų teikėjo, poziciją.“

Verslas išlieka tvirtas, pagrįstas ilgalaikėmis sutartimis, daug sutarčių yra pasirašymo procese, įskaitant ir sutartį dėl pajėgumų atnaujinimo su „Sky Deutschland“. Sutartimi numatoma aprėpti septynis atsakiklius, esančius „SES“ pagrindiniame vaizdo regione, 19,2 laipsnių Rytuose, kad būtų ir toliau teikiamas turinys milijonams abonentų. 2017 m. spalio mėnesį „QVC“ pasirašė dešimties metų trukmės sutartį dėl papildomų pajėgumų 19,2 laipsnių Rytuose. Taip pat baigtas MX1 paslaugų projektas dėl naujo UHD kanalo transliavimo, tokiu būdu išplečiant esamus įsipareigojimus dėl pajėgumų ir tolimesnio SD ir HD paskirstymo.

Be to, „Globecast“ padidino savo pajėgumus nuo dviejų ir keturių atsakiklių Šiaurės Amerikoje, lyderiaujančiame kabelinės televizijos centre, kad būtų galima išplėsti turinio transliavimo paslaugas daugybei JAV kabelinės televizijos tinklų.

„SES Video“ toliau vykdo veiklą besivystančiose rinkose. Sudaryta ilgalaikė sutartis su „Viasat Ukraina“ dėl 40 mokamų televizijos kanalų transliavimo, įskaitant ir 13 HDTV kanalų, sutartimi praplečiamas bendradarbiavimas, kuriuo remiantis „SES“ jau transliuoja 60 nemokamų televizijos kanalų milijonams namų ūkių. Taip pat pasirašyta sutartis dėl pirmosios skaitmeninės antžeminės televizijos paleidimo Uzbekistane – per palydovą visoje šalyje bus transliuojama mažiausiai 12 nemokamų televizijos kanalų ir keturios radijo stotys.

HD+, galutinė televizijos platforma Vokietijoje, tęsė klientų bazės ir turinio plėtrą. 2017 m. trečiajame ketvirtyje HD+ pasirašė sutartį su „Discovery Networks Germany“ dėl „Eurosport package“ transliavimo, kuri leis klientams mėgautis daugybe sporto renginių. „MX1“, integruotos žiniasklaidos sprendimų verslas, taip pat toliau sėkmingai vykdė verslą, siūlydama visapusius produktus, verslo paslaugų portfelį bei didino ateities augimo perspektyvas. Buvo paskirtas naujas generalinis direktorius (Wilfried Urner), kad būtų galima pasiekti laukiamą šio verslo vieneto augimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!