Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61311/tieto-lietuva-investuoja-i-skaitmenines-transformacijos-kompetencijos-stiprinima/spausdinti/

„Tieto Lietuva“ investuoja į skaitmeninės transformacijos kompetencijos stiprinimą

Publikuota: 2017-10-19 13:22
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Skandinavijos kapitalo informacinių technologijų bendrovė „Tieto Lietuva“ siekia stiprinti pozicijas IT rinkoje įgyvendinant skaitmeninės transformacijos projektus.

Kaip teigia „Tieto Lietuva“ generalinis direktorius ir asociacijos „Infobalt“ prezidentas Tomas Vitkus, šiuo metu didžiausios verslo transformacijos ir inovacijų virsmai vyksta finansų paslaugų rinkoje ir ypač fintech sektoriuje, tačiau pokyčiai neišvengiamai ateina ir į kitus verslus bei viešąjį sektorių, kur informacinės technologijos dar nėra laikomos pagrindine įmonės veikla.

„Skaitmenizacija kuria visiškai naują verslo pasaulį, kuriame visos įmonės turi prisitaikyti prie vis didesnių lūkesčių, kuriuos jiems diktuoja vartotojai. Tai nėra rytdienos verslo tendencija – tai realiai vyksta jau šiandien. Jau kuris laikas rinkoje stebime augantį transformacijos projektų poreikį ir akivaizdu, kad tai tik pradžia“, – pažymi T. Vitkus.

Kintantis IT verslo žemėlapis augina transformacijos projektų dalį ir „Tieto Lietuva“ klientų krepšelyje – pastaraisiais metais bendrovės specialistai įgyvendino keletą sėkmingų didelės apimties transformacijos projektų bankų ir telekomunikacijų sektoriuose. Dar keli skaitmeninės transformacijos projektai yra įgyvendinami šiuo metu.

„Dirbdami augome ir keitėmės kartu su klientais, įgijome naujų žinių ir kompetencijos. Ypač džiaugiuosi, kad pavyko suburti stiprią transformacijos projektų komandą. Vienas mūsų prioritetų 2018-aisiais yra toliau investuoti į komandos stiprinimą ir naujų kompetencijų ugdymą, o taip pat daugiau bendradarbiauti su labiausiai patyrusiais kolegomis iš „Tieto“ Baltijos šalyse bei Skandinavijoje: bendri projektai yra mūsų stiprybė ir sieksime tai labiau išnaudoti“, – ateinančių metų verslo kryptis brėžia T. Vitkus.

Pasak „Tieto Lietuva“ vadovo, vienas didžiausių iššūkių buvo suburti profesionalų komandą, kuri gebėtų dirbti dvigubu režimu: palaikyti ir plėtoti esamas kompiuterines sistemas bei kartu kurti inovacijas.

„Tai vadinama „dualumo iššūkiu“: tradicinis ir skaitmeninis klientų verslas turi eiti kartu ir vienas kitą sustiprinti. Todėl ir mes turime gebėti ne tik palaikyti tradicines verslo valdymo sistemas, bet ir padėti įgyvendinti skaitmenines inovacijas. Tai yra kryptis, kuria tikime ir kuriai skiriame didžiulį dėmesį“, – priduria T. Vitkus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!