Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61167/patirciu-centras-skatins-skaitmenines-transformacijas-siaures-salyse/spausdinti/

Patirčių centras skatins skaitmenines transformacijas Šiaurės šalyse

Publikuota: 2017-10-06 13:02
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vokietijos programinės įrangos milžinė SAP Kopenhagoje atidarė pirmąjį Šiaurės šalyse Patirčių centrą, kur verslui, visuomeninėms organizacijoms ir politikams bus pristatomos naujausios skaitmeninės technologijos bei jų teikiamos galimybės. Patirčių centro rėmėjais tapo tokios bendrovės kaip „Apple“, „Hewlett Packard Enterprise“, „Intel“ ir „Nespresso“.

SAP kartu su Oskfordo universiteto mokslininkais atliktas pasaulinis tyrimas rodo, kad Šiaurės šalių, tarp kurių yra ir Lietuva, verslas gerai supranta galimybes ir pavojus, kuriuos kelia naujosios technologijos, tačiau atsilieka nuo pirmaujančių šalių, kai kalbama apie jų pačių verslo pritaikymą skaitmeninės ekonomikos pasauliui.

Patirčių centras skatins skaitmenines transformacijas Šiaurės šalyse

SAP Patirčių centras Danijos sostinėje skirtas tam, kad Šiaurės šalių verslo atstovai galėtų gyvai susipažinti su naujausiais skaitmeniniais įrankiais, sprendimais ir prototipais ir kartu su specialistais įvertintų jų diegimo į verslo procesus galimybes.

„Mūsų užduotis yra kiekvienam Patirčių centro lankytojui parodyti skaitmeninės ekonomikos teikiamas galimybes bei pristatyti inovacijas. Tai vieta, kur verslas ir visuomeninės organizacijos gali kurti ar pritaikyti inovacijas savo reikmėms. Centre kiekvienas ras daugybę metodologijų ir įrankių, kurie leis verslo sprendimų priėmėjams suvokti savo bendrovių potencialą skaitmeniniame pasaulyje“, – sako SAP Šiaurės šalių Technologijų vadovas Jesper Schleimann.

Bendradarbiavimas ir atviros platformos yra būtina sąlyga siekiant pasinaudoti skaitmeninės ekonomikos teikiamais privalumais, todėl pirmojo Šiaurės šalyse Patirčių centro partneriais tapo „Apple“, „Hewlett Packard Enterprise“, „Intel“ ir „Nespresso“.

„Bendradarbiavimas yra lemiamas veiksnys kuriant skaitmeninį pasaulį. Todėl kartu su SAP kūrėme šį centrą, kur bus pristatomos inovacijos, paskatinsiančios Šiaurės šalių verslo skaitmeninę transformaciją ir galinčios suteikti postūmį viai regiono ekonomikai“, – sakė „Hewlett Packard Enterprise“ vadovas Danijoje Carsten Nielsen.

SAP Patirčių centras bus nemokamas Šiaurės šalių, tarp jų ir Lietuvos, bendrovėms ir organizacijoms. Tai interaktyvi erdvė, kuri prisitaiko prie konkrečių jos vartotojų poreikių ir interesų, derindama daugybę patirčių ir skaitmeninės transformacijos pavyzdžių iš viso pasaulio, įskaitant kūrėjų erdvę su 3D spausdinimo ir prototipų įrenginiais, „Design Thinking“ kambarį ir interaktyvų posėdžių salę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!