Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/61166/lietuvos-bankiniu-technologiju-bendrove-azerbaidzane-idiege-valiuta-keiciancius-bankomatus/spausdinti/

Lietuvos bankinių technologijų bendrovė Azerbaidžane įdiegė valiutą keičiančius bankomatus

Publikuota: 2017-10-06 12:11
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Azerbaidžano gyventojai vieni pirmųjų Kaukazo regione gali naudotis bankomatais, gebančiais ne tik išduoti ir priimti grynuosius pinigus, bet ir pakeisti valiutą. Šį funkcionalų sprendimą vienam stambiausių komercinių Azerbaidžano bankų PASHA bankas padėjo įgyvendinti Lietuvos bankinių technologijų bendrovė BS/2, veikdama per dukterinę savo įmonę „BSKom“.

PASHA bankas įsigijo bankomatus, galinčius apdoroti itin didelį skaičių kupiūrų – 15 600. Tai vienas pirmųjų bankų šiame regione, kuriam BS/2 pristatė tokios talpos bankomatus. Paprastai bankai įsigyja bankomatus galinčius apdoroti perpus mažesnius kupiūrų kiekius.

Lietuvos bendrovė bankui taip pat sukūrė išskirtinę specializuotą programinę įrangą „FCX.iQ“, leidžiančią bankomatui tiesiogiai atlikti ir valiutos keitimo funkciją.

„Tokio pobūdžio užsakymai yra reti, kadangi paprastai manoma, jog bankomatai yra skirti tik pinigų išdavimui. Pinigų priėmimo ar valiutos keitimo diegimas bankomatuose yra papildoma paslauga, kurią bankas gali pasiūlyti savo klientams. Šiai dienai Lietuvoje tokių bankomatų dar nėra“, – sako BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Augucevičius.

Pasak T. Augucevičiaus, bankomatai su valiutos keitimo funkcija taupo keliaujančių klientų laiką, nes jiems nebereikia išsiimti grynųjų pinigų, o vėliau skubėti į valiutų keityklą – bankomatas iš karto priima ir išduoda pinigus pasirinkta valiuta.

Įsteigtas 2007 m., PASHA bankas yra vienas pirmaujančių komercinių bankų ir patenkantis į Azerbaidžano bankų TOP5. Bankas priklauso to paties pavadinimo finansų grupei į kurią įeina prekybos centrai, viešbučiai, restoranai ir statybos bendrovės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!