Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/6116/lietuviai-tobulins-kazachstano-muitines-deklaravimo-sistema/spausdinti/

Lietuviai tobulins Kazachstano muitinės deklaravimo sistemą

Publikuota: 2006-12-01 10:23
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Lietuvių valdoma įmonė „ERP Kazakhstan“ pasirašė sutartį su Kazachstano muitine, pagal kurią vykdys konsultacijas rizikų valdymo srityje bei sukurs sistemą, automatiškai atrenkančią įtartiniausias per sieną gabenamų deklaracijas.

„ERP Kazakhstan“ yra Lietuvos informacinių technologijų ir verslo konsultacijų bendrovės ERP dukterinė įmonė. Per keturis mėnesius ketinamo įgyvendinti projekto vertė – 1,3 mln. litų. Kaip sakė UAB ERP generalinis direktorius Markas Zbarskis, projekto tikslas – suderinti automatinius deklaravimo procesus bei įdiegti sistemą, kuri automatiškai atrinks į didesnę rizikos grupę patenkančias deklaracijas.

„Pirmame etape analizuojamos pildomos deklaracijos, atrenkami kriterijai pagal kuriuos galima spręsti apie galimą sukčiavimą, kurie bus įvesti į sistemą. Muitininkams vėliau bus automatiškai pateikiama informacija įtarimą keliančias deklaracijas bei nurodomos instrukcijos dėl krovinio patikros veiksmų“, - tvirtina vadovas.

Pagrindinė ERP veikla – verslo ir informacijos valdymo sistemų diegimas ir priežiūra, konsultacijos ir mokymai diegiant šias sistemas, verslo konsultacijos.

ERP yra oficialus pasaulinių lyderių kuriant verslo ir informacijos valdymo sistemas SAP bei „Documentum“ atstovas Lietuvoje.

Lietuvoje įmonė diegė verslo valdymo sistemas pašto ir logistikos paslaugas teikiančiose įmonėse, e-mokėjimų sistemas didžiausiose Baltijos šalių laivų statybos ir remonto, energetikos įmonėse.

Taip pat įmonė turi savo atstovybes Ukrainoje, Gruzijoje, Kazachstane, aktyviai dirba Latvijoje, Estijoje, kitose užsienio šalyse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!