Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/6099/teo-treciakart-ivertintas-uz-geriausius-rysius-su-investuotojais/spausdinti/

TEO trečiąkart įvertintas už geriausius ryšius su investuotojais

Publikuota: 2006-11-29 14:23
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: TEO LT, AB

Pasaulio investuotojų gerai žinomas žurnalas „IR Magazine“ atlikęs tyrimą, TEO LT, AB vėl pripažino geriausiai palaikančia ryšius su investuotojais Lietuvos įmone. Šios srities lydere Lietuvos telekomunikacijų įmonė išrinkta jau trečius metus paeiliui.

Ryšių su investuotojais profesionalams skirtas žurnalas „IR Magazine“ Lietuvos įmonių ryšių su investuotojais (angl. IR) srities veiklą pirmą kartą vertino 2004 metais. Tada TEO (tuomet dar AB „Lietuvos telekomas“) pirma iš Lietuvos įmonių buvo pripažinta šios srities lyderiu Lietuvoje. Tais pačiais metais Rytų ir Centrinės Europos šalių ryšių su investuotojais specialistų konferencijos Budapešte metu įmonei buvo įteiktas prestižinis „IR Magazine Awards“ apdovanojimas už geriausius ryšius su investuotojais („Best IR from a Lithuanian company“).

IR Magazine

„IR Magazine Awards“ („Ryšių su investuotojais žurnalo apdovanojimai“) yra pasaulyje pripažintas garbingas apdovanojimas ir tiksliausias ryšių su investuotojais veiklos įvertinimas. Kasmet žurnalas atlieka nepriklausomą tyrimą, kuriuo daugiau nei dešimtyje pasaulio regionų (Europoje, Australijoje, Azijoje, Brazilijoje, Kanadoje, JAV, Airijoje, Šiaurės Europos šalyse, Kinijoje, Honkonge ir Taivanyje, D. Britanijoje, Pietų Afrikoje) siekiama išsiaiškinti, kuri įmonė yra geriausia ryšių su investuotojais srityje. 2006 metų apklausoje dėl Europos šalių įmonių ryšių su investuotojais dalyvavo per 500 analitikų ir akcijų valdytojų. Jų buvo prašoma nurodyti, kurių Europos (neįtraukiant D. Britanijos ir Šiaurės Europos šalių) įmonių ar asmenų (vadovų, finansų direktorių ar ryšių su investuotojais specialistų) ryšių su investuotojais veiklą galima laikyti etalonu.

Nė viena norinti būti įvertinta įmonė pati negali siūlyti savo „kandidatūros“ − investuotojai ir analitikai balsuoja tik už įmones, kurių akcijos viešai parduodamos per vertybinių popierių biržą. Investuotojų ir analitikų apklausas atlieka specialiai samdomi nepriklausomi ekspertai.

TEO yra viena didžiausių oficialiajame Vilniaus vertybinių popierių biržos sąraše esanti bendrovė, taip pat vienintelė Lietuvos įmonė, kurios akcijos yra įtrauktos į Londono vertybinių popierių biržos oficialųjį sąrašą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!