Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/6097/kuusakoski-pasiule-naujas-paslaugas-gyventojams/spausdinti/

„Kuusakoski“ pasiūlė naujas paslaugas gyventojams

Publikuota: 2006-11-29 14:15
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Kuusakoski, UAB

Pasiteisinus „Kuusakoski“ pasirinktai elektros ir elektroninės įrangos (EEĮ) atliekų surinkimo taktikai, kai su naujos EEĮ pardavėjais ir importuotojais sudaromos tiesioginės sutartys dėl EEĮ atliekų tvarkymo, atliekų surinkimo apimtys smarkiai išaugo, tad įmonė priėmė sprendimą pasiūlyti naujas paslaugas gyventojams ir įmonėms. Procesą paskatino ir didėjantis priduodamų EEĮ atliekų ir senos buitinės technikos srautas iš įvairių šaltinių: gyventojų, įmonių, komunalinių paslaugų įmonių.

Neseniai „Kuusakoski“ įsigijo pirmąjį naujutėlaitį MAN autofurgoną skirtą EEĮ atliekų surinkimui. „Kuusakoski“ spalvomis ir logotipais paženklintas autofurgonas, tikimasi, priartins įmonės teikiamą atliekų surinkimo paslaugą prie vartotojų. Paulius Juška, „Kuusakoski“ direktorius pasakoja, kad autofurgonų pritaikymo idėja atsirado siekiant patenkinti didesnių ar apsijungusių į didesnę grupę klientų poreikius. Siųsti autofurgoną vieno seno šaldytuvo atvežimui į „Kuusakoski“ aikštelę iš kito miesto galo tikrai būtų neekonomiška, tačiau, jei namo bendrija, įstaiga, mokykla, universitetas ar kita organizacija pageidauja atsikratyti susikaupusia nebenaudojama buitine ar kita EEĮ, toks autofurgonas labai praverčia. Daug kur, ypač didesnėse įmonėse EEĮ įrangos atliekų surinkimui galima pastatyti didelį konteinerį, tačiau mieste, ypač daugiabučių kiemuose, vietos konteineriui tikrai nėra, tad, sutartu laiku atvažiuojantis specialus autofurgonas – geras ir patogus sprendimas.

Naujasis dengtas autofurgonas yra 7,1 m. ilgio, 5,9 t keliamosios galios, tad pritaikytas didesnio tūrio krovinių pervežimui tiek mieste, tiek ir užmiestyje. Automobilis turi hidraulinį liftą bei aprūpintas specialiu vežimėliu ir kėlimo įranga, kurie panaudojami krovinio privežimui iki autofurgono. Tokie „Kuusakoski“ autofurgonai netrukus atsiras ir kituose Lietuvos miestuose, pirmiausia Kaune ir Vilniuje. Gyventojai dabar EEĮ atliekas gali vežti į „Kuusakoski” aikšteles Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Marijampolėje, Alytuje. Šiuo metu „Kuusakoski“ klientai - šimtai EEĮ gaminančių ar importuojančių šalies įmonių - už kuriuos „Kuusakoski“ įsipareigojo tvarkyti jų EEĮ atliekas. „Kuusakoski“ garantuoja šioms įmonėms nustatytų valstybinių ekologinių užduočių įvykdymą. Pardavėjų ir importuotojų bendradarbiavimas su „Kuusakoski“ ne tik sprendžia ekologines problemas, bet ir mažina minėtoms įmonėms mokestinę naštą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!