Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60957/europos-komisija-stiprina-reagavimo-i-kibernetinius-ispuolius-priemones/spausdinti/

Europos Komisija stiprina reagavimo į kibernetinius išpuolius priemones

Publikuota: 2017-09-19 18:31
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Atsižvelgiant į rugsėjo 13 d. metiniame pranešime apie Europos Sąjungos padėtį Komisijos Pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio išsakytas mintis, kad per pastaruosius trejus metus padaryta pažanga europiečių saugumo internete srityje, tačiau Europa vis dar nėra gerai pasirengusi atremti kibernetinių išpuolių, Europos Komisija siūlo įsteigti ES kibernetinio saugumo agentūrą, kuri padėtų valstybėms narėms gintis nuo kibernetinių išpuolių, ir parengti naują Europos sertifikavimo sistemą, kuri užtikrintų, jog skaitmeninius produktus ir paslaugas yra saugu naudoti.

Esamos Europos tinklų ir informacijos apsaugos agentūros pagrindu kuriamai ES kibernetinio saugumo agentūrai bus suteiktas nuolatinis įgaliojimas padėti valstybėms narėms veiksmingai reaguoti į kibernetinius išpuolius ir vykdyti jų prevenciją.

Ji pagerins ES parengtį reaguoti organizuodama metines visos Europos kibernetinio saugumo pratybas ir įsteigusi dalijimosi informacija ir jos analizės centrus užtikrins geresnį dalijimąsi žvalgybiniais duomenimis ir žiniomis apie grėsmes. Ji padės įgyvendinti Tinklų ir informacinių sistemų saugumo direktyvą, kurioje nustatytas įpareigojimas pranešti nacionalinėms valdžios institucijoms apie rimtus incidentus.

Be to, Kibernetinio saugumo agentūra padės parengti ir įgyvendinti visoje ES veikiančią sertifikavimo sistemą, kurią Komisija siūlo siekdama užtikrinti produktų ir paslaugų kibernetinį saugumą. Nauji Europos kibernetinio saugumo sertifikatai užtikrins milijardų įrenginių (daiktų interneto), šiuo metu valdančių ypatingos svarbos infrastruktūros objektus (pvz., energetikos ir transporto tinklus), bei naujų vartojimo įrenginių (pvz., susietųjų automobilių) patikimumą. Kibernetinio saugumo sertifikatai bus pripažįstami visose valstybėse narėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!