Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60923/ses-transliuos-tiesiogini-vr-turini-ir-leis-pajusti-naujausius-ultra-hd-pasiekimus/spausdinti/

„SES“ transliuos tiesioginį VR turinį ir leis pajusti naujausius Ultra HD pasiekimus

Publikuota: 2017-09-15 15:33
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pasaulyje pirmaujantis palydovų operatorius „SES“, kurio viena iš telekomunikacijų stočių yra ir Rygoje, per palydovus transliuos tiesioginį virtualios realybės (VR) vaizdo turinį ir leis įvertinti Ultra HD skiriamosios gebos (High Frame Rate) bei naujausio, didelio dinaminio diapazono (HDR) standarto HDR10+, privalumus.

Tiesioginė virtualios realybės vaizdo transliacija vyks per žiniasklaidos, pramogų ir technologijų parodą „International Broadcasting Convention“ (IBC 2017) Amsterdame, ir tai yra svarbiausias renginys šioje rinkoje. Tiesioginės virtualios realybės metu parodos Amsterdame lankytojai „SES“ stende galės virtualiai aplankyti Liuksemburgo miesto centrą. Tam bus naudojama speciali žiūrėjimo įranga, ir 360 laipsnių kampu priartinami bei nutolinami tiesioginiai panoraminiai vaizdai.

„SES“ virtualios realybės vaizdo transliacija sukurta bendradarbiaujant su Berlyno Fraunhofer Heinrich Hertz institutu (HHI), kurio speciali „OmniCam-360“ kamera užtikrina 360º vaizdą. 10K x 2K panoraminis vaizdas iš Liuksemburgo miesto centro bus transliuojamas iš orbitinio palydovo ASTRA 2E, kurio orbitinė padėtis yra 28,8 laipsniai Rytuose.

Tačiau 100 Hz didelio dinaminio diapazono Utra HD rezoliucijos vaizdo turinys bus transliuojamas iš ASTRA palydovo, kurio orbitinė padėtis 19,2 laipsniai Rytuose, kartu su LG, ATEME, „France Televisions“ ir „4-ever“. Vaizdo įrašų turinys bus su greitojo veiksmo Ultra HD kokybės nuotraukomis, o parodos lankytojai galės palyginti 100 Hz kadravimo greitį su 50 Hz kadravimo greičiu – tai yra šiuo metu galiojantis televizijos transliavimo standartas Europoje.

Pirmoji pasaulyje palydovinė transliacija didelio dinaminio diapazono (HDR) standartu HDR10+ Ultra HD vaizdu parodoje bus transliuojama bendradarbiaujant su „Samsung“. HDR10+ yra naujasis didelio dinaminio diapazono (HDR) standartas, suteikiantis naują vaizdo patirtį, platesnį spalvų diapazoną ir ryškumą, o suvokimas beveik toks, lyg matytume vaizdą realiame gyvenime.

„SES“, tęsdama bendradarbiavimą su pramonės partneriais, tęsia ir investavimą į naujausias technologijas, kad pagerintų televizijos žiūrėjimo patirtį, priartinant rodomus vaizdus prie realaus vaizdo, – pabrėžė Thomas Wrede, „SES“ naujausių vaizdo technologijų viceprezidentas. – Labai nekantrauju sužinoti, kokį virtualios realybės įspūdį patirs Liuksemburgo centro lankytojai, taip pat įdomu, kaip lankytojai reaguos į greito vaizdo įrašų su 100 Hz kadravimo greičiu vaizdą, bei žinoma, HDR10+ teikiamą spalvų diapazono ir ryškumo standartą.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!