Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60837/oracle-atleido-beveik-visus-solaris-ir-sparc-programuotojus/spausdinti/

„Oracle“ atleido beveik visus „Solaris“ ir SPARC programuotojus

Publikuota: 2017-09-11 10:15
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

„Oracle“ korporacija smarkiai sumažino savo darbuotojų skaičių, ir buvo atleisti praktiškai visi darbuotojai, kuriantys ir palaikantys operacinę sistemą „Solaris“ ir SPARС procesorius. Kaip skelbia atleisti ir likę darbuotojai, tai faktiškai reiškia, kad šie produktai nebebus kuriami. Apie tai praneša „Fortune“.

„Oracle“ kompanija yra viena iš didžiausių programinės ir aparatinės įrangos gamintojų pasaulyje. Ji specializuojasi serveriams skirtų sprendimų ir programinės įrangos organizacijoms kūrimu. 2010 metais „Oracle“, tada tada kūrė tik programinę įrangą, įsigijo kitą stambią serverių technologijas kuriančią kompaniją „Sun Microsystems“. Taip „Oracle“ perėmė daugybę kitų kūrinių, tokių, kaip operacinė sistema „Solaris“, procesorių architektūra SPARC, duomenų bazių valdymo sistema „MySQL“ ir programavimo kalba „Java“.

„Oracle“ atleido beveik visus „Solaris“ ir SPARC programuotojus

Rugsėjo pradžioje „The Layoff“ svetainėje, renkančioje duomenis apie kompanijų vykdomus atleidimus, pasirodė daugybė anoniminių pranešimų apie „Oracle“ darbuotojų gaunamus laiškus pranešančius apie jų atleidimą. Po to šią informaciją viešai patvirtinto kai kurie kompanijos darbuotojai ir stambių žiniasklaidos priemonių atstovai. Pagal šiuos pranešimus, iš viso atleidžiama apie pustrečio tūkstančio darbuotojų, konkrečiau, dauguma „Solaris“ ir SPARC programuotojų.

Pastaraisiais metais „Oracle“ aktyviai plėtoja debesų kompiuteriją. 2017 metų pradžioje kompanija jau atleido dalį darbuotojų, aiškindama tai techninės įrangos produktų verslo perorientavimu. Verta pažymėti, kad paskutiniųjų „Solaris“ versijų palaikymas baigsis 2034 metų pabaigoje. Gali būti, kad kompanija planuoja nutraukti aktyvų sistemos kūrimą, tačiau likę darbuotojai iki numatyto termino užsiims palaikymu ir pažeidžiamumų taisymu.

Pernai metų pradžioje „Oracle“ nusprendė pamažu irgi atsisakyti kito populiaraus produkto – „Java“ įskiepio. Kompanija aiškino tai tuo, kad populiariausių interneto naršyklių kūrėjai atsisako tarpplatforminės prijungiamų modulių architektūros NPAPI palaikymo, todėl tarpplatforminių įskiepių kūrimas kelioms naršyklėms tampa neįmanomas. Kaip alternatyvą kompanija pasiūlė naudoti kitą technologiją – „Java Web Start“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!