Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60677/didinama-privataus-ir-viesojo-sektoriaus-sinergija-finansiniu-technologiju-pletrai/spausdinti/

Didinama privataus ir viešojo sektoriaus sinergija finansinių technologijų plėtrai

Publikuota: 2017-08-30 14:04
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Finansinės technologijos – viena iš intensyviausiai vystomų sričių Lietuvoje, kurios augimą patvirtina nuolatinės žinios apie Fintech startuolių ir pasaulinių bendrovių sprendimus savo veiklą vystyti būtent Lietuvoje. Siekiant išnaudoti kuo daugiau finansinių technologijų plėtros galimybių, „Infobalt“ įkūrė daugiau nei 20 narių vienijančią grupę „Fintech Lithuania“.

Po „Infobalt“ stogu susibūrusios finansų įstaigos, IT paslaugas teikiančios bendrovės ir kelios asociacijos, sieks paskatinti finansinių inovacijų naudojimą, suformuoti tinkamą infrastruktūrą, o sukurtas finansines inovacijas – eksportuoti. Šios grupės įkūrimas – tai dar vienas žingsnis siekiant Lietuvą paversti Baltijos ir Šiaurės šalių regiono finansinių technologijų centru.

Siekis suburti finansinių technologijų grupę ar asociaciją buvo iškeltas ir tarp Finansų ministerijos, Lietuvos banko bei kitų valstybės institucijų sudarytų sektoriaus plėtros skatinimo pasiūlymų, kurie prieš keletą mėnesių buvo įteikti Vyriausybei. Todėl valstybinės institucijos palaiko ir skatina šį „Infobalt“ asociacijos narių žingsnį, kuris padės mažiems ir dideliems rinkos dalyviams artimiau bendrauti su viešuoju sektoriumi ir taip greičiau vystyti finansinių technologijų sritį Lietuvoje. „Fintech Lithuania“ grupė taip pat planuoja glaudų bendradarbiavimą su šioje veikloje dirbančiomis užsienio asociacijomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!