Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60576/intel-pristate-8-kartos-mobilius-core-procesorius/spausdinti/

„Intel“ pristatė 8 kartos mobilius „Core“ procesorius

Publikuota: 2017-08-22 19:18
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Intel“ šiandien pristatė savo naujus, jau aštuntos kartos „Core“ procesorius. Tačiau nereikėtų per daug džiaugtis, kadangi vietoje visų laukiamų stacionarių „Coffee Lake“ procesorių anonsuoti nauji mobilūs U-serijos procesoriai. O štai stacionarūs „Coffee Lake“ bus pristatyti tik rudenį, nors tiksli data dar neskelbiama.

Iš viso buvo pristatyti keturi „Core i5“ ir „Core i7“ procesoriai, kurių charakteristikos jau kuris laikas šmėžavo įvairiuose interneto puslapiuose. Anonsuoti aštuntos kartos procesoriai turi 4 fizinius branduolius bei palaiko „Hyper-Threading“ technologiją. Tai leidžia vienu apdoroti aštuonis duomenų srautus, kai pirmtakai galėjo pasiūlyti tik du fizinius branduolius ir keturis duomenų apdorojimo srautus.

„Intel“ pristatė 8 kartos mobilius „Core“ procesorius

Taip pat nauji procesoriai gavo gana žemus taktinius dažnius, kadangi reikėjo sutilpti į 15 W TDP energetinį paketą dėl padidėjusio branduolių skaičiaus. Naujokai turi „Intel UHD Graphics 620“ grafinį branduolį, kuris yra ne kas kita, o pervadintas „Intel HD Graphics 620“, naudojamas 7 kartos „Core“ (Kaby Lake) procesoriuose.

Naujuose procesoriuose proporcingai branduolių skaičiui padidinta ir spartinančioji trečio lygio (L3) atmintis, įdiegtas spartesnis atminties valdiklis – DDR4-2400 ir LPDDR3-2133. Reikia pažymėti, kad naujieji procesoriai gaminama, naudojant 14 nm technologiją, tačiau „Intel“ atstovai pažadėjo, jog tarp 8 kartos „Core“ procesorių bus ir 10 nm produktų.

Kompanijos „Intel“ teigimu, aštuntos kartos „Core i5“ ir „Core i7“ procesoriai bus spartesni iki 40 proc., lyginant su septintos kartos pirmtakais, ir šiek tiek daugiau nei pusę šio pranašumo garantavo branduolių skaičiaus padidinimas. Dar vienu įdomiu faktu galima laikyti „Intel“ tvirtinimą, jog naujieji procesoriai iki dviejų kartų spartesni už atitinkamus procesorius, kurie buvo išleisti prieš 5 metus (palyginti „Core i5-3317U“ ir „Core i5-8250U“).

„Intel“ skelbia, kad 8 kartos „Core“ procesoriai serijinių produktų sudėtyje pasirodys maždaug po mėnesio. Iš viso „Intel“ partneriai paruošė daugiau nei 145 produktus, kurie galės pademonstruoti naujų mobilių procesorių privalumus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!