Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60534/apple-facebook-ir-kitos-kompanijos-vienijasi-pries-sekima/spausdinti/

„Apple“, „Facebook“ ir kitos kompanijos vienijasi prieš sekimą

Publikuota: 2017-08-18 10:27
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mantas Bakutis
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Šios savaitės pradžioje vienos iš didžiausių technologijų kompanijų pasaulyje drauge nutarė kovoti prieš policijos šiuo metu naudojama vartotojų sekimą be orderio, kai sužinoma išmaniojo telefono ar kompiuterio vartotojo buvimo vieta. Technologijų gigantai tai vadina privatumo pažeidimu.

JAV Aukščiausiam teismui pateiktas skundas buvo pasirašytas tokių kompanijų, kaip, kad „Apple“, „Cisco“, „Dropbox“, „Evernote“, „Facebook“, „Google“, „Microsoft“, „Mozilla“, „Snap“, „Twitter“ ir „Verizon“. Jame rašoma, kad turi būti peržiūrėtos doktrinos, kurios užtikrintų realistišką požiūrį su interneto prieiga susijusiomis technologijoms bei sutiktų su vartotojų požiūriu į kuo galima didesnį jų skaitmeninės informacijos privatumą.

Technikos gigantai teigia, kad šiuo metu egzistuojantys įstatymai nėra visiškai tinkami šiuolaikiniame technologijų amžiuje, tad reikalingos permainos. „Reikalingas lankstesnis požiūris į vartotojų privatumą jų skaitmeninėje informacijoje, ko ir tikisi patys vartotojai“, – rašoma technologijų kompanijų pateiktame skunde JAV Aukščiausiam teismui.

Galime priminti, kad šis skundas pasirodė kaip tik tuo metu, kai vyksta Timothy Carpenterio ginčas su Jungtinėmis Valstijomis, kuris pagrįstas T. Carpenterio buvimo vietos istorija, kurią policija gavo be orderio. Jam atstovaujanti Amerikos Pilietinių laisvių Sąjunga teigia, kad buvo pažeista jo teisė į privatumą, o prie šio punkto prisijungė ir technologijų gigantai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!