Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60311/vkekk-skatina-pazangiu-technologiju-atsiradima-energetikos-sektoriuje/spausdinti/

VKEKK skatina pažangių technologijų atsiradimą energetikos sektoriuje

Publikuota: 2017-07-28 11:14
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas žiniasklaidai

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), skatindama pažangių technologijų atėjimą į rinką – efektyvesnė gamyba ir valdymas leistų sumažinti eksploatacines sąnaudas ir ateityje tikėtis ekonominės naudos galutiniam vartotojui, pritarė, kad Nyderlandų bendrovės „BDR Thermea Group BV“ gaminamam naujam elektros energijos gamybos eVita moduliui (generatoriui) būtų taikomos išimtinės (lengvatinės) atėjimo į rinką sąlygos.

Europos Komisijos patvirtintame Reglamente numatyta, kad naujoms technologijoms gali būti taikomi kitokie techniniai parametrai nei tradiciniams įrenginiams, pavyzdžiui, elektros dažniai gali neatitikti tinklo parametrų ir t.t., tačiau tai turi būti derinama su konkrečios šalies operatoriais.

Nyderlandų bendrovė „BDR Thermea Group BV“ naują elektros energijos gamybos modulį (generatorių) nori pristatyti Baltijos šalių (Lietuvos, Latvijos, Estijos) rinkoje, todėl buvo būtinas visų trijų šalių reguliuotojų pritarimas – Baltijos šalių elektros rinka yra sinchronizuota.

Pažangių technologijų gamintojas, kuriam taikomos lengvatinės atėjimo į rinką sąlygos, privalo reguliavimo institucijai reguliariai teikti informaciją apie savo veiklą. Taip siekiama užtikrinti, kad gamintojui įsitvirtinus rinkoje, pavyzdžiui, pasiekus numatytą pardavimų kvotą, lengvatinės sąlygos nustotų galioti.

Šiuo metu eVita moduliai (generatoriai) parduodami Vokietijoje, Nyderlanduose, Jungtinėje Karalystėje ir Prancūzijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!