Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60301/20-proc-verslo-suvartojamos-elektros-is-atsinaujinanciu-saltiniu/spausdinti/

20 proc. verslo suvartojamos elektros – iš atsinaujinančių šaltinių

Publikuota: 2017-07-27 14:24
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvoje veikiančios verslo įmonės vis dažniau renkasi žaliąją elektros energiją. Nepriklausomas elektros energijos tiekėjas „Elektrum Lietuva“ skaičiuoja, kad per pirmąjį šių metų pusmetį net penktadalį jų suvartotos elektros sudarė pagaminta iš atsinaujinančių šaltinių.

Lietuvoje nuosekliai auga įmonių, perkančių 100 proc. žaliąją elektros energiją, skaičius. Pingant atsinaujinančios energetikos technologijoms ir intensyvėjant jų panaudojimui šalyje, tokia elektros energija tampa vis labiau prieinama čia veikiančiam verslui.

Nepriklausomo elektros energijos tiekėjo „Elektrum Lietuva“ klientai per pirmuosius šešis šių metų mėnesius sunaudojo 669 GWh elektros energijos. Net penktadalį jos sudarė elektros energija, pagaminta iš atsinaujinančių šaltinių.

„100 proc. žalioji elektros energija yra dar gana naujas produktas, sparčiai populiarėjantis ir įsitvirtinantis Lietuvos rinkoje. Pastebime, kad jis domina veiklos tvarumu bei socialine atsakomybe besirūpinančias tarpautines kompanijas. Taip pat – vietinį vidutinio dydžio bei smulkųjį verslą“, – sako Martynas Giga, „Elektrum Lietuva direktorius.

Prognozuojama, kad 100 proc. žaliosios energijos iki 2017-ųjų pabaigos bus parduota bent 170 GWh – daugiau kaip 20 proc. viso bendrovės klientų suvartoto kiekio.

„Žaliąją elektros energiją pasirinkusioms įmonėms suteikiamas specialus „Powered by Green“ sertifikatas, liudijantis apie ekologišką jų požiūrį. Verslas, naudojantis aplinkai draugišką energiją, taip atskleidžia savo tvarumo politiką, socialinę atsakomybę ir taip kilsteli kuriamų paslaugų ar produktų vertę“, – sako M. Giga.

Latvijos kompanija „Latvenergo“, kuriai priklauso „Elektrum Lietuva“, per metus pagamina apie 4700 GWh elektros energijos. Net 60 proc. jos pagaminama iš atsinaujinančių šaltinių. Didžiąją dalį žaliosios energijos sugeneruoja Dauguvos hidroelektrinės, kita dalis gaminama iš vėjo, biomasės ir biodujų. Pasirinkę 100 proc. žaliąją elektros energiją gali būti tikri, kad ją naudojant į aplinką išmetamas anglies dvideginio kiekis yra minimalus, o elektros energijai gaminti naudojami ištekliai yra atkuriami.

Nepriklausomas elektros energijos tiekėjas „Elektrum Lietuva“ turi daugiau nei 7100 klientų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!