Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60274/elektros-rinkos-barometras-elektros-kaina-baltijos-salyse-susitrauke-14-proc/spausdinti/

Elektros rinkos barometras: elektros kaina Baltijos šalyse susitraukė 14 proc.

Publikuota: 2017-07-25 14:22
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Praėjusią savaitę elektros energija atpigo visose Baltijos šalyse. Lietuvoje ir Latvijoje kaina vidutiniškai sumažėjo 14 proc. iki 30,66 EUR/MWh, o Estijoje – 13 proc. iki 30,44 EUR/MWh.

Atskiromis valandomis Lietuvoje ir Latvijoje elektros energijos kainos svyravo nuo 23,83 EUR/MWh iki 46,13 EUR/MWh, o Estijoje – nuo 23,83 EUR/MWh iki 41,21 EUR/MWh.

„Elektrum Lietuva“ ekspertų vertinimu, užfiksuotiems kainų pokyčiams didžiausios įtakos turėjo Skandinavijos šalyse atpigusi elektra. Taip pat – Baltijos regione vidutiniškai 2 proc. susitraukusios elektros energijos suvartojimo apimtys.

Praėjusią savaitę, nuo liepos 17 iki 23 d., vienodos elektros energijos kainos Lietuvoje ir Estijoje laikėsi 91 proc. valandų. Tuo metu Estijoje ir Suomijoje jos buvo vienodos visomis valandomis jau šeštą savaitę iš eilės. Tai daugiausia lėmė stabilus elektros energijos perdavimas „EstLink“ jungtimi.

Tačiau „NordBalt“ veikė ne taip sklandžiai – atsijungė sekmadienio vakarą dėl kabelio gedimo. Prognozuojama, kad ši jungtis vėl pradės veikti tik liepos pabaigoje.

Elektrinės Baltijos regione per savaitę pagamino 60 proc. visoms trims šalims reikalingos elektros energijos. Lietuva importavo daugiausia – 84 proc. – suvartotos elektros energijos. Latvijoje šis rodiklis siekė 36 proc. Tuo metu Estija pagamino 17 proc. daugiau elektros energijos, nei suvartojo.

Barometro naujienas parengė Karolis Bagdonas, „Elektrum Lietuva“ smulkaus ir vidutinio verslo klientų vadovas

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!