Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60257/lietuvos-energijos-gamyba-vertina-vilniaus-te-3-bukle/spausdinti/

„Lietuvos energijos gamyba“ vertina Vilniaus TE-3 būklę

Publikuota: 2017-07-24 16:40
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

„Lietuvos energijos“ įmonių grupei priklausanti bendrovė „Lietuvos energijos gamyba“ vertins dabartinę Vilniaus termofikacinės elektrinės Nr. 3 (toliau – TE-3) būklę. Šis vertinimas inicijuotas siekiant nustatyti jėgainės panaudojimo galimybes ateityje.

„Lietuvos energijos gamybai“ vertinti jėgainės panaudojimo galimybes patikėta atsižvelgiant į tai, jog bendrovės komanda turi techninių ir finansinių žinių, reikalingų vertinant TE-3 eksploatavimo ir veiklos perspektyvas.

Bendrovė valdo rezervinę elektrinę ir kombinuoto ciklo bloką Elektrėnų komplekse, taip pat Kruonio hidroakumuliacinę ir Kauno A. Brazausko hidroelektrinę. Jos specialistai yra sukaupę didelę įrenginių eksploatacijos ir techninės priežiūros patirtį, jau kelerius metus dirba pasitelkdami modernią įrenginių valdymo sistemą. Bendrovė taip pat sėkmingai įgyvendina senų neefektyvių įrenginių demontavimo projektus Elektrėnų komplekse.

TE-3 kaip turtinį kompleksą „Lietuvos energijai“ numatyta perleisti pagal šių metų gegužę sudarytą susitarimą su Vilniaus miesto savivaldybe ir akcine bendrove „Vilniaus šilumos tinklai“. Ši elektrinė nebeeksploatuojama nuo 2015 m. pabaigos.

Visapusiškai įvertinti TE-3 būklę ir jos panaudojimo galimybes numatoma iki rudens pradžios. Turint vertinimo rezultatus bus svarstoma dėl tolesnių veiksmų ir priimami sprendimai dėl to, kaip toliau bus valdomas šios jėgainės turtas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!