Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60190/imones-vis-daugiau-isleidzia-debesu-kompiuterijai/spausdinti/

Įmonės vis daugiau išleidžia debesų kompiuterijai

Publikuota: 2017-07-18 10:03
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tarptautinės rinkos tyrimų kompanijos „International Data Corp.“ (IDC) duomenimis, šiemet išlaidos, skirtos įmonių darbui debesų kompiuterijos aplinkoje, išaugs 12 proc. ir pasieks 40 milijardų JAV dolerių. Didžioji dalis investicijų bus skiriama viešosios debesijos centrams.

Pasak tyrimų bendrovės IDC, viešosios debesijos centrų naudojimas, lyginant su praėjusiais metais, augs sparčiausiai (14 proc.) ir atsieis 61 proc. visų išlaidų. Tuo tarpu, privačios debesijos aplinka augs 12 proc., jai bus skiriama 15 proc. visų išlaidų.

„Lietuvoje stebime vėl augantį įmonių susidomėjimą debesijos sprendimais. Jei pačioje debesijos atsiradimo pradžioje verslas svarstė tik apie el. pašto sistemos perkėlimą į debesis, dabar vis daugiau įmonių renkasi duomenų saugojimo, archyvavimo paslaugas, taip pat vis dažniau atsižvelgiama į naudojamų sistemų suderinamumą su debesijos sprendimais“, – komentuoja „G Suite“ debesijos sprendimus platinančios įmonės „Baltimax“ pardavimų vadovas Deividas Pelenis.

Augančios investicijos į debesiją reiškia mažėjančias išlaidas tradicinei IT infrastruktūrai. Prognozuojama, kad iki 2017 m. pabaigos pasaulinės išlaidos ne debesijos sprendimams sumažės 5 proc. ir sieks 59 proc. visų galutinių vartotojų IT infrastruktūrai skiriamų išlaidų. Tokia tendencija jau stebima nebe pirmus metus – nepriklausomai nuo įmonių dydžio ir veiklos pobūdžio. Tiesa, informacinių ir komunikacinių technologijų įmonės pasižymi spartesniu debesijos sprendimų priėmimu ir taikymu savo veikloje.

„Hibridinės debesijos ir skirtingų debesijos paslaugų IT strategijų naudojimas neišvengiamai augs kartu su debesijos programų populiarumu, taip pat daiktų interneto plėtra. Debesijos sprendimai nebebus laikomi tradicinę IT infrastruktūrą papildančiomis priemonėmis – jie vis labiau bus suvokiami, kaip pagrindinė verslo IT strategija“, – teigia D. Pelenis.

„Eurostat“ duomenimis, 2016 m. debesų kompiuteriją naudojo tik viena iš penkių ES įmonių, kuriose dirba 10 ir daugiau darbuotojų, nors debesijai reikalingą interneto prieigą turėjo net 97 proc. organizacijų. Lietuvoje debesiją pernai naudojo tik 17 proc. įmonių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!