Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60150/qualcomm-pries-apple-siekiama-uzdrausti-kai-kuriu-irenginiu-pardavima/spausdinti/

„Qualcomm“ prieš „Apple“: siekiama uždrausti kai kurių įrenginių pardavimą

Publikuota: 2017-07-14 08:17
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mantas Bakutis
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Išmaniesiems įrenginiams skirtų lustų gamybos lyderio „Qualcomm“ ir technikos giganto „Apple“ teisinė kova įgauna pagreitį. „Qualcomm“ pateikė ieškinį JAV ITC komisijai, jog pastaroji uždraustų kai kurių „iPhone“ bei „iPad“ įrenginių pardavimą JAV teritorijoje dėl pažeidžiamų kompanijos patentų. „Qualcomm“ taip pat reikalauja piniginės kompensacijos.

Įrenginiai, kurių „Qualcomm“ nenori matyti JAV rinkoje, yra tie, kurie naudoja mobiliojo ryšio procesorius tiektus pačios kompanijos ir jos partnerių.

Labai tikėtina, kad „Qualcomm“ čia omenyje turi partnerio „Intel“ pagamintus lustus. Nepaisant to, „Qualcomm“ nesako, kad „Intel“ pažeidžia jos patentus. Jie teigia, kad minėtų mobiliojo ryšio procesorių pritaikymas pačios kompanijos „Apple“ sugalvotais būdais pažeidžia šešis „Qualcomm“ patentus, kurie yra susiję su išmaniųjų telefonų energijos sąnaudų mažinimu.

„Qualcomm“ prieš „Apple“: siekiama uždrausti kai kurių įrenginių pardavimą

Kaip žinia, „Qualcomm“ ir „Apple“ turi ilgą partnerystės patirtį, tačiau 2017 metai prasidėjo kivirčais. Štai šių metų sausį „Apple“ pateikė ieškinį prieš „Qualcomm“ teikdami, kad pastarieji naudojasi monopolistinėmis taktikomis išlaikyti savo poziciją išmaniųjų įrenginių lustų gamybos viršūnėje. Iškart po to, „Apple“ sustabdė visus susitarimus su „Qualcomm“ bei pateikė vieno milijardo JAV dolerių ieškinį už neva permokėtus mobiliojo ryšio procesorius.

Kaip ir „Apple“ kovos su „Samsung“ atveju prieš keletą metų, tikėtis greitų atsakymų šiame teisiniame procese nereikėtų. Kaip nurodo naujienų agentūra „Routers“, ITC sprendimą veikiausiai pateiks tik maždaug po metų.

Kita vertus, „Qualcomm“ teks kovoti keliais frontais: dėl antimonopolinių veiksmų kompanija tiriama ne tik JAV, bet ir Europoje bei Taivane. Kompanija jau sulaukė 854 milijonų JAV dolerių baudos Pietų Korėjoje praėjusių metų gruodį už nesąžiningas verslo praktikas. Kad ir kaip bebūtų, šį sprendimą „Qualcomm“ jau apskundė, tačiau veikiausiai baudą sumokėti turės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!