Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/6005/teo-tures-nauja-administracijos-pastata-vilniuje/spausdinti/

TEO turės naują administracijos pastatą Vilniuje

Publikuota: 2006-11-23 12:16
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: TEO LT, AB

Telekomunikacijų bendrovė TEO LT, AB po dvejų metų ketina įsikelti į naują administracijos pastatą Vilniuje, kurį projektuoja ir statys bendrovė „YIT Kausta“. Dešiniajame Neries krante šalia sostinės savivaldybės Lvovo gatvėje iškils naujas 14 aukštų bendrovės pastatas su antstatu ir požemine automobilių stovėjimo aikštele.

Į naująjį bendrovės pastatą įsikels centrinės būstinės, Vilniaus regiono bei dukterinių bendrovių administracijų padaliniai, kurie šiuo metu yra skirtingose Vilniaus vietose.

„Esame dėkingi pastato projekto autoriams už itin originalų darbą ir viliamės, kad kartu su statybų partneriais pavyks pastatyti unikalų pastatą, praturtinsiantį Vilniaus architektūrą ir prisidėsiantį prie mūsų kaip progresyvios ir patikimos bendrovės įvaizdžio kūrimo.“ – sako Arūnas Šikšta TEO LT, AB generalinis direktorius. Pasak Arūno Šikštos, „galimybė visiems administracijos padaliniams dirbti po vienu stogu pagerins darbo efektyvumą ir leis sukurti darbuotojams jaukesnę darbinę aplinką.“

Naujasis statinys bus kelių aukštingumo lygių, o jo apdailai bus naudojamas stiklas, metalas ir akmuo. Viena pastato fasado pusė bus lenkta. Pasak „YIT Kausta“ Statybų direktoriaus Valerijaus Saj, lenkta pastato forma tarsi nesąmoningai stiklo atspindžiais Lvovo gatvę įlies į Konstitucijos prospektą. Į bendrą projektuojamo pastato tūrį įkomponuoti esami transformatorinės ir automatinės telefonų stoties pastatai, išlaikant vientisą fasadų sistemą.

„Šis pastatas bus išskirtinis, jis bus dviejų tūrių, skirtingų medžiagų, formų. Skirtingų formų jungtis suteiks solidumo, ekspresijos, pastatas nebus statiškas.Tai bus vienos solidžiausių firmų Lietuvoje pastatas, tad jis turėtų kelti patikimumo, solidumo, verslo saugumo, progresyvumo įspūdį.“ – sako pastatą projektavęs architektas Saulius Pamerneckis.

Maždaug 16 tūkstančių kvadratinių metrų pastate bus įrengti ne tik darbo kabinetai, įrangos eksploatavimo kambariai, bet ir Technikos muziejus bei Klientų aptarnavimo salės. Darbo kabinetai naujoje būstinėje bus išdėstyti pagal išorines stiklines lauko sienas, kad dirbantiesiems patektų kuo daugiau natūralios šviesos. Vidinėje pastato dalyje bus pagalbinės, pasitarimų ir kitos patalpos. Naujajame pastate turėtų dirbti apie 700 TEO darbuotojų.

Naujojo TEO administracijos pastato, kurio vertė sieks 84 milijonus litų, statybą numatoma pradėti kitų metų pradžioje, kai bus pabaigti visi su statybomis susiję formalumai.

TEO administracijos pastato Vilniuje, Lvovo g. 21a trumpas aprašymas

  • Projekto vertė – 84 mln. litų
  • Generalinis rangovas – YIT Kausta
  • 14 aukštų pastatas su antstatu, 3-4 aukštai požeminio parkavimo
  • Pirmame aukšte - Klientų aptarnavimo salės, antrame aukšte - posėdžių salė bei Technikos muziejus, kituose aukštuose – biuro patalpos
  • Bendras plotas – apie 16 tūkst. kv. m
  • Statybos pradžia – 2007 m. I ketvirtį
  • Statybos trukmė – 18 mėnesių
  • Projekto autorius architektas Saulius Pamerneckis, UAB „Jungtinės architektų dirbtuvės“
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!