Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/60040/drasus-volvo-zingsnis-atsisakys-iprastu-varikliu-ir-taps-zalesni/spausdinti/

Drąsus „Volvo“ žingsnis: atsisakys įprastų variklių ir taps „žalesni“

Publikuota: 2017-07-05 18:35
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Švedijos automobilių gamintojas „Volvo“ trečiadienį pranešė nuo 2019 m. planuojantis gaminti vien elektrinius arba hibridinius automobilius, rašo leidinys „Wall Street Journal“.

„Volvo“ tapo pirmuoju didžiuoju automobilių gamintoju, visiškai atsisakančiu tradicinių vidaus degimo variklių. Bendrovės prezidentas ir generalinis direktorius Hakanas Samuelsonas (Hakan Samuelsson) pranešime sakė, kad sprendimas žymi „vidaus degimo variklių eros pabaigą“.

H. Samuelsonas teigė, kad iki 2025 m. gamintojas tikisi parduoti 1 mln. elektrinių arba hibridinių automobilių.

Drąsus „Volvo“ žingsnis: atsisakys įprastų variklių ir taps „žalesni“

Kompanija laikotarpiu nuo 2019 iki 2021 m. žada pristatyti penkis naujus automobilių modelius. Du iš jų gamins švedams priklausantis gamintojas „Polestar“, o likusias tris – pati „Volvo“.

Automobilių rinkos analitikai skaičiuoja, kad dėl augančių vidaus degimo variklių tobulinimo kaštų, jau iki 2025 m. gamintojams labiau apsimokės gaminti kai kuriuos elektromobilių modelius.

Praėjusios savaitės pabaigoje elektromobilių gamintojas „Tesla“ pranešė apie planus liepos pabaigoje pristatyti pirmąjį savo automobilį, skirtą platesniam visuomenės segmentui – „Tesla Model 3“. Naujasis automobilis kainuos 35 tūkst. dolerių ir bus nežymiai brangesnis už BMW 3 serijos sedaną su benzininiu arba dyzeliniu varikliu.

Vien elektromobilius gaminanti „Tesla“ praėjusiais metais pardavė vos apie 84 tūkst. automobilių, tačiau jos rinkos vertė jau pralenkė „Ford“, „General Motors“ ir BMW kompanijas, kurios per metus parduoda milijonus automobilių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!